από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση - έκπληξη από την Ντόρα Μπακογιάννη προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά

Έκτακτη επικαιρότητα

Έκτακτη επικαιρότητα

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019

Σε μία κίνηση που αν μη τι άλλο έχει την πολιτική της σημειολογία προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, αποσύροντας το όνομά της από τον κατάλογο των ομιλητών της... κρίσιμης και ιστορικής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ότι η κα Μπακογιάννη αποφάσισε να μην τοποθετηθεί για ένα θέμα με το οποίο έχει συνδέσει τη θητεία της στο ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Καραμανλή προκαλεί απορίες και ερωτηματικά. Ενδεχομένως, η κα Μπακογιάννη να καλύφθηκε πλήρως από την γραπτή δήλωση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος την επικαλέστηκε για άλλη μια φορά. Μπορεί, επίσης, να μην επιθυμεί να προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς από τις αποστάσεις που θα έπρεπε να κρατήσει από την ακραία ρητορική του Αδ. Γεωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί μέσω των τοποθετήσεών του στη Βουλή να «διαγράψει» τη λεγόμενη «εθνική γραμμή» του Βουκουρεστίου, δίνοντας μία υποχωρητική διάσταση σε πράξεις και αποφάσεις που συνδέθηκαν άμεσα με τη ΝΔ και προσωπικά με την Ντ. Μπακογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κας Μπακογιάννη να μην πάρει το λόγο για το ένα τέτοιο ζήτημα είναι ένα πολιτικό μήνυμα που ως αποδέκτη έχει και το εσωτερικό της ΝΔ.

documentonews.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή