από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μαζέψου αλήτη γιατί θα σε τελειώσω» - Όλα τα sms στη φόρα

Ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 18:30

Η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Κοτζιά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς -σύμφωνα με την περίληψή της που έδωσε στη δημοσιότητα η κίνηση της οποίας ηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών- ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έστειλε στον Νίκο Κοτζιά «άθλια, εκβιαστικά, απειλητικά και υβριστικά μηνύματα», όπως τα ακόλουθα:

Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία (σσ ο κ. Κοτζιάς), έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο (σσ. ο κ. Καμμένος):«Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Στις 30.09.2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη»

Στις 20.32 την ίδια ημέρα «… Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Ο Νίκος Κοτζιάς στην μηνυτήρια αναφορά του επισημαίνει ακόμη πως η γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον του ο Πάνος Καμμένος, όπως και τα επίθετα για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών «ως προδότη» και «εχθρού του έθνους» «είναι πανομοιότυπα με τη γλώσσα πολλών γραμμάτων, sms, e-mail, τηλεφωνημάτων και συνοδευτικών γραμμάτων στις στρατιωτικές σφαίρες, τα αίματα και τα κουτιά με χώματα γεμάτο αίματα που του στάλθηκαν για να τον απειλήσουν και εκφοβίσουν. Είναι δε, της ίδιας ποιότητας και περιεχομένου με τα sms που του έστελνε ο ίδιος από την ημέρα της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι και την ημέρα της παραίτησής του. Μηνύματα γεμάτα απειλές».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ακόμη στην μήνυση κατά του κ. Καμμένου πως «Για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας και συγκεκριμένα στις 20.12.2018, ημέρα Πέμπτη, έλαβε δύο τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος τον απείλησε με τις φράσεις: » Θα σου πιούμε το αίμα, θα σε εκτελέσουμε«. Η νέα αυτή απειλητική ενέργεια του αγνώστου ατόμου εις βάρος του συνδέεται άμεσα και συμπίπτει χρονικά λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση του στην Βουλή για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ».

 

 

 

Όμως με αφορμή αυτή την πρόταση για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει βαρύτατα υπονοούμενα για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, καθώς εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος να αρνείται σθεναρά. «Εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον είναι να ελέγξει η δικαιοσύνη τους λόγους για τους οποίους ο μηνυόμενος (σσ ο Πάνος Καμμένος) αρνήθηκε να πράξει ανάλογα στο υπουργείο στο οποίο προΐστατο. Να ελέγξει, επίσης, τους λογαριασμούς του, καθώς αν η off-shore εταιρεία που του νοικιάζει το σπίτι παλάτι όπου διαμένει συνδέεται με τον ίδιο».

 

Το ερώτημα είναι αν και όταν φτάσει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα αρθεί η ασυλία του Πάνου Καμμένου για να ερευνηθούν οι καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά…

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή