από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έτσι εξηγούνται πολλά: Ποιο υπουργείο έταξε στον Παπαχελά ο Μητσοτάκης (αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός)

Μητσοτάκης και Παπαχελάς

Μητσοτάκης και Παπαχελάς

Σάββατο, 04 Μάιος 2019

Η τηλεοπτική επανεμφάνιση σε... ρόλο ρεπόρτερ, του Αλέξη Παπαχελά και η ανάληψη ειδικών αποστολών υπέρ της ΝΔ και του εντελώς ανίκανου, αρχιδιαπλεκόμενου αχυρανθρώπου συγκεκριμένων επιχειρηματιών, Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστές βέβαια οι στενές σχέσεις του δημοσιογράφου με την οικογένεια των Μητσοτάκηδων, όμως ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε πως έπρεπε να δώσει επιπλέον κίνητο στον Παπαχελά. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο Μητσοτάκης έχει τάξει το υπουργείο Εξωτερικών στον δημοσιογράφο του ομίλου Αλαφούζου, αν βέβαια καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες πάντως επιβεβαιώνουν ένα παλαιότερο δημοσίευμα των "Παραπολιτικών" το οποίο ανέφερε τα παρακάτω: 

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον Κυριάκο Μητσοτακη, στο Συγκρότημα Αλαφούζου, δεν είναι άλλος απο τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά. Επίσης, δεν αποτελεί πολιτικό μυστικό ότι οι δυο άνδρες διατηρούν εδώ και χρόνια ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, πολύ πριν γίνει βουλευτής ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ. Στο πέρασμα του χρόνου η σχέση των Μητσοτακη - Παπαχελά, σφυρηλατήθηκε, με τον πρώτο να μην κρύβει την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του δεύτερου.

Η επιλογή του Κυριακου να παραχωρήσει την πρώτη μετεκλογικά συνέντευξη στην εκπομπή του διευθυντή της Καθημερινής, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί. Απεναντίας, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες ο νέος αρχηγός της ελληνικής κεντροδεξιάς, θέλησε να στείλει ενα ξεχωριστό μήνυμα προς πάσα μιντιακή κατεύθυνση. Ως εδώ όλα θεωρούνται λίγο ως πολύ αναμενόμενα και φυσιολογικά. Εκείνο, αλλάζει τα δεδομένα είναι η πληροφορία , σύμφωνα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στο ενδεχόμενο που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση, να επιλέξει τον Αλέξη Παπαχελά, για την θέση του υπουργού Εξωτερικών. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή