από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σάλος ξανά για τον Δημήτρη Καιρίδη: Χαρακτηρίζει τους Έλληνες «φοροφυγάδες»

Ο Δημήτρης Καιρίδης

Ο Δημήτρης Καιρίδης

Δευτέρα, 06 Μάιος 2019

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές, Δημήτρης Καιρίδης, ξαναχτυπά και χαρακτηρίζει φοροφυγάδες τους Έλληνες, κινούμενος στη γραμμή του ΔΝΤ.

Με διαφορετικό «ρεπερτόριο» αυτή τη φορά μετά τα εθνικά θέματα, ο καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, προκαλεί με τις απόψεις του και για την οικονομία. Και εν προκειμένω για τη φιλοσοφία του μέτρου του αφορολόγητου: «Το ΔΝΤ θεωρούσε το μέτρο του αφορολόγητου όχι τόσο εισπρακτικό όσο διαρθρωτικό», τόνισε σε συνέντευξή του ο κ. Καιρίδης. Συνεχίζοντας: «Κάτω από το αφορολόγητο κρύβεται πολλή φοροδιαφυγή. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι πηγαίνουν το εισόδημά τους λίγο πιο κάτω από το αφορολόγητο. Αυτή ήταν λογική ως διαρθρωτικού μέτρου και όχι εισπρακτικού», σημείωσε.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κατάφερε, έτσι, ακόμα μια φορά να προσελκύσει τα αρνητικά βλέμματα μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει μια σειρά άλλων παρεμβάσεών του. Για παράδειγμα, επιχειρώντας να αποδομήσει τη θέση «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», εξισώνοντας τους Έλληνες με τους Σκοπιανούς υποστήριξε ότι το ελληνικό έθνος είναι δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα. Τονίζοντας, μάλιστα, ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών». 

Μάλιστα, είχε υποστηρίξει πως η ποντιακή Γενοκτονία αποτελεί «μύθο». Προκάλεσε, έτσι, την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που ζήτησε την άμεση αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ του «αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» -όπως τον χαρακτηρίζουν- Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος από την πλευρά του αρνείται την κατηγορία. 

Πάντως, οι απόψεις που έχει εκφέρει έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς είναι πλήρως αντίθετες από τη «γαλάζια» γραμμή. 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Δημοκρατία

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή