από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Σφάζονται» στην αυλή του Μητσοτάκη: Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που παίζουν το παιχνίδι της «αλληλοεξόντωσης» (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Μέγαρο Μαξίμου

Μέγαρο Μαξίμου

Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από την ανάληψη της εξουσίας, στο περιβάλλον του πρωθυ­πουρ­γού έχουν αρχίσει να σχηματίζονται… φράξιες και ομάδες. Παλιοί εναντίον ξενόφερτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρόν" η σύγκρουση γίνεται με μοναδικό στόχο (τους) ποιος ή ποιοι θα α­σκούν μεγαλύτερη επιρ­ροή στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Αυτήν τη περίοδο ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη σκληρή κριτική (πολεμική) της ηγεσίας και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την εκ των έσω αμφισβήτηση, που προέρχεται από δύο πρόσωπα στο πρω­θυπουργικό επιτελείο με συναφείς αρμοδιότητες. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Γ. Βλαστάρη και Δ. Τσιόδρα, σύμβουλος του πρωθυπουργού ο πρώτος, διευθυντής του γραφείου Τύπου ο δεύτερος. Αμφότεροι χωρίς καμία σύνδεση ή ιδεολογική συγγένεια με τη Νέα Δημοκρατία, είδαν φως και… μπήκαν μετά την ανάδειξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην αρχηγία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα οι κ. Βλαστάρης και Τσιόδρας σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν βρεθεί απέναντι στον κ. Πέτσα και έχουν –ως λέγεται– μπλοκάρει προτάσεις (εισηγήσεις) του. Αν αληθεύουν όλα αυτά, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δη σοβαρό.

Για τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου Αλ. Παπαδοπούλου και του συμβούλου στρατηγικής για ευρωπαϊκά θέματα Δ. Μη­τρόπουλου κάνουν λόγο πληροφορίες από κυβερ­νη­τικές πηγές. Λέγεται μάλιστα ότι το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν και ένα – δύο «θερμά επεισόδια», παρουσία τρίτων.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή