από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Βολεύεται και η «Σαμαρική» πτέρυγα με διορισμούς

O Δημήτρης Σταμάτης

O Δημήτρης Σταμάτης

Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019

Ο δρόμος των διορισμών και του βολέματος «ημετέρων και φίλων» έχει ανοίξει για τα καλά και δεν λέει να κλείσει.

Τη σκυτάλη αυτή τη φορά παίρνουν κορυφαία στελέχη της σαμαρικής πτέρυγας. Πάντα όμως ο παρανομαστής κοινός σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι «συνεργάτες» είναι αποτυχημένοι βουλευτές της ΝΔ που ο μόνος τρόπος που θα έκανε πραγματικότητα τη θέση στο δημόσιο ήταν η «εξυπηρέτηση».

Όπως και έγινε δηλαδή, για ακόμα μια φορά, στην χαρακτηριστική περίπτωση, του πρώην υπουργού επί Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη.

Με απόφαση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θόδωρου Σκυλακάκη, ορίζεται νέος πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας τις τρικομματικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, αλλά δεν πειράζει...για όλους έχει ο ύψιστος.

Ο Δημήτρης Σταμάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 1950. Είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1985, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, έως και το 1993.

Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του πρώην Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Κατά την περίοδο 2005 – 2009, χρημάτισε Γενικός Γραμματέας της τότε Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στις 21 Ιουνίου 2012, ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας της τρικομματικής κυβέρνησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Στα νέα του καθήκοντα τον Δ.Σταμάτη θα πλαισιώνουν και άλλα στελέχη του κόμματος.

Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, που διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά και απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, τοποθετήθηκε πρόεδρος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μέλος ΔΣ του Ταμείου ορίσθηκε και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που διετέλεσε υφυπουργός Υγείας.

Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΣ ορίστηκε η Γεωργία - Χριστίνα Γιοβάνη, Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά, πρώην τραπεζικό στέλεχος.

Τα άλλα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου:

Αναστάσιος Αβραντίνης, δικηγόρος, που ήταν υποψήφιος της ΝΔ στην Α' Πειραιά στις τελευταίες εκλογές, ενώ το 2015 είχε κατεβεί με το Ποτάμι

Ιουλία Αρμάγου, Προϊσταμένη ΓΔ Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Νικόλαος Χατζηεργάτης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Δημήτριος Τσιαντής, μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Βασίλειος Πολυμερόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Λεωνίδας Ζώννιος, Οικονομολόγος

Γεώργιος Παπαπαύλου, πολιτικός επιστήμων

Κωνσταντίνος Τρυποσκούφης, οικονομολόγος

ΠΗΓΗ: koutipandoras

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή