από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ασταμάτητος ο σύμβουλος – διαχειριστής του Πατούλη κλείνει σκανδαλώδη deals και πιέζει για δουλειές

Ο Γιώργος Πατούλης

Ο Γιώργος Πατούλης

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020

Οργιάζουν οι φήμες, πληθαίνουν οι πληροφορίες και εντείνονται οι αντιδράσεις στο παρασκήνιο για τον σύμβουλο – διαχειριστή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος χειρίζεται μία σειρά από υποθέσεις, «τρέχει» δουλειές και κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να ευνοούνται συγκεκριμένα συμφέροντα στον κατασκευαστικό κλάδο και όχι μόνο.

Τις προάλλες γράψαμε ότι έχει κάνει συμφωνία με τους λεγόμενους «Εθνικούς Εργολάβους» για το νέο Κύτταρο και το πράσινο ΕΜΑ, δηλαδή για τους διαγωνισμούς του ΕΔΣΝΑ. Πρόκειται για τις δημοπρατήσεις που γίνονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και για φωτογραφικούς διαγωνισμούς - σκάνδαλο προς όφελος συγκεκριμένου κατασκευαστικού ομίλου (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Επίσης γράψαμε για την πρόθεσή του να φέρει στο επόμενο Τεχνικό Συμβούλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μία μελετοκατασκευή έργου ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την οποία έχει συμφωνήσει με συγκεκριμένη εταιρεία.

Σαν να μην έφταναν, όμως, όλα αυτά, η δραστηριότητα του συμβούλου – διαχειριστή έχει φτάσει μέχρι την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένο Δήμο της κεντρικής Ελλάδας. Εκεί λέγεται ότι ο σύμβουλος παρέα με κάποια… Πέπη πιέζουν για κάποιο έργο software 2 εκατ. ευρώ. Και είναι τέτοιες οι πιέσεις που ακούγεται ότι ο εκεί Δήμαρχος έχει αγανακτήσει.

Εμείς ρωτάμε ξανά: Οι κύριοι Πατούλης και Μητσοτάκης γνωρίζουν τη δραστηριότητα του συμβούλου; Και αν ναι, την εγκρίνουν; 

Έπεται συνέχεια...

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή