από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ χάρηκαν με τη νέα δημοσκόπηση που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2020

Παρότι η σφυγμομέτρηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έδειχνε προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και 19 μονάδων στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, στην Κουμουνδούρου βρήκαν αρκετά θετικά στοιχεία.

Ο λόγος, φυσικά, για τα ποιοτικά ευρήματα που αφορούν στο προσφυγικό, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν με ανακούφιση ότι η «πολεμική» ατμόσφαιρα που καλλιεργεί η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, σε συνδυασμό με την εύλογη ανησυχία των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι δεν έχουν οδηγήσει τους προοδευτικούς πολίτες σε συντηρητικοποίηση.

Ενδεικτικά, το 54% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροαριστεροί» και το 82% όσων δηλώνουν αριστεροί καταδικάζουν την πρόθεση της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Και αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία ισχυρή προοδευτική κοινωνική «μαγιά» που μπορεί να ακούσει μία διαφορετική πρόταση για προσφυγική-μεταναστευτική πολιτική.

ΠΗΓΗ: matrix24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή