από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Άψογη εκτέλεση του σχεδίου: Ο μεγαλοεκδότης του Πειραιά, ο νταραβεριτζής του Πατούλη και τα… κέρδη του Άκτωρα

Σκιές

Σκιές

Σάββατο, 16 Μάιος 2020

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που αφορά στην αναβάθμιση και λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων αλλά και τη μετατροπή αυτού σε «Πράσινο Εργοστάσιο».

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν εμπρόθεσμα στο 2 αιτήσεις συμμετοχής από τους παρακάτω διαγωνιζόμενους:

1. Ένωση Οικονομικών Φορέων με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – W.A.T.T. A.E. – ENVIROPLAN – ΑΡΣΗ Α.Ε.»,

2. Της εταιρείας ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. (με δ.τ.« THALIS E.S. S.A.»)

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε πέρασε από συνεχόμενες – διαδοχικές παρατάσεις, καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είχε οριστεί αρχικά στις 23 Ιανουαρίου, στη συνέχεια δόθηκε παράταση για τις 28 Φεβρουαρίου και τέλος για τις 16 Μαρτίου. 

Τελικά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αποδέχτηκε ομόφωνα στα μέσα Μαρτίου τον ορισμό νέας καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, λόγω πανδημίας για τις 27/3/2020, με ημερομηνία αποσφράγισής τους στις 2/4/2020, όπως έγινε τελικά.

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (Ε.Μ.Α. Άνω Λιοσίων) σε «Πράσινο Εργοστάσιο». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 104 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ και σε 128,96 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Έχοντας γνώση του χοντρού παρασκηνίου σημειώνουμε το εξής και φυσικά θα επανέλθουμε: 

Ο μεγαλοεκδότης του Πειραιά και ο γνωστός νταραβεριτζής του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η αποστολή τους. Ένα έχουμε να σημειώσουμε και να πούμε μπράβο: Μοναδική σύλληψη, άψογη εκτέλεση, τεράστια κέρδη για τον Άκτωρα, ελπίζουμε και για τα αφεντικά τους. 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή