από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Είναι απαράδεκτο, είναι καταστροφικό...» - Το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρς στον αποτυχημένο γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης

Δευτέρα, 18 Μάιος 2020

Οι πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη περί «νεοαυριανιστών» προκάλεσαν νέο κύμα εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορηθεί ότι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα οποία προστέθηκαν οι παραπάνω δηλώσεις. Όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζεται κι εκείνος τις ενστάσεις πολλών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την δραστηριότητα του αποτυχημένου γραμματέα. 

«Αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της συνέντευξης στην Αυγή. Με τη φράση «υποτιμητικές ταμπέλες», ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε τους «νεοαυριανιστές» του Σκουρλέτη.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε κι άλλο μήνυμα στον γραμματέα του κόμματος - και όχι μόνο: «είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα. Η πολυχρωμία είναι η δύναμή μας. Αυτή μας δίνει ζωή και μας ενώνει και όχι κάποια επίπλαστη ομοφωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις συλλογικές αποφάσεις και υποχρεώσεις. Ούτε ότι ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή