από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Οι λιγότερο εκλεκτοί βαφτίζονταν ζόμπι...» - Τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βρισκονται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Σκάνδαλα

Σκάνδαλα

Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020

Μια γεύση σχετικά με τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούν στην κυβέρνηση και βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Αυτό που ψάχνουμε είναι αυτό που τρέχει η κυβέρνηση να αμνηστεύσει με διατάξεις όπως αυτή του Υπουργείου Υγείας για απευθείας αναθέσεις του με την πρόφαση του κορωνοϊού. Ψάχνουμε, μεταξύ άλλων, αυτό που γίνεται με τις δαπάνες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και την προσπάθεια μετατροπής τους σε απόρρητες. Ψάχνουμε και το γιατί σύμβουλοι και μετακλητοί χρειάζονται την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών! Ψάχνουμε για να ελέγξουμε μια κυβέρνηση, της οποίας το παρελθόν βαρύνεται με μια χρεοκοπία και το παρόν με υποκρισία και κυνισμό», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός για να προσθέσει: «Ψάχνουμε -και θα βρούμε- όλα αυτά τα οποία όταν συναρμολογηθούν, ενδεχομένως να διαμορφώσουν ένα μωσαϊκό που θα απεικονίζει εκ νέου τους ίδιους που οδήγησαν τον λαό μας στις πρόσφατες περιπέτειες».

Η Όλγα Γεροβασίλη φρόντισε να υπενθυμίζει και παλαιότερες σκανδαλώδεις υποθέσεις: «Από την πρώτη μέρα γαλάζιοι “παππούδες”, κουμπάροι, “κολλητοί” κάθε είδους, επιδίδονται στη λεηλασία του κράτους-λάφυρου. Τα τυπικά προσόντα ως απαραίτητες προϋποθέσεις διορισμού μετακλητών εξαφανίστηκαν από τους “άριστους” ταυτόχρονα με την εμφάνιση υπέρογκων αυξήσεων στους μισθούς τους. Την ίδια στιγμή που τα λεφτόδεντρα προσέφεραν στους εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη τους καρπούς τους απλόχερα, για τους κοινούς θνητούς καθιερωνόταν ξανά ο υποκατώτατος μισθός. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των τριών μηνών, οι απευθείας αναθέσεις, οι εξαιρέσεις από το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις και το βάπτισμα τυπικών δημοσίων δαπανών ως απόρρητες, έγιναν άλλα λεφτόδεντρα, άλλων εκλεκτών. Την ίδια ώρα οι λιγότερο εκλεκτοί βαφτίζονταν ζόμπι και μπαταχτσήδες».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή