από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Πληρώνουμε τις μ@λ@κίες του Παππά...» - Η αγανάκτηση του Τσακαλώτου και η χαριστική βολή στον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος και Παππάς

Τσακαλώτος και Παππάς

Κυριακή, 28 Ιούνιος 2020

Το θέμα του Παππά ετέθη στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, η οποία ήταν θυελλώδης. Ως εκφραστής της κριτικής προς τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής (και εμμέσως προς τον Τσίπρα) εμφανίστηκε ο Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανοίγει περπατησιά, θέλοντας να εκφράσει όχι μόνο τους "53", αλλά την συνολική και ετερόκλητη δυσαρέσκεια έναντι της ηγεσίας.

«Πληρώνουμε τις μαλ... του Παππά»

Απευθυνόμενος προς τον Παππά ξέχασε τα "οξφορδιανά" του και είπε: «αυτές τις μαλακίες τις πληρώσαμε και όταν ήμασταν κυβέρνηση», εννοώντας σαφώς τις αποτυχίες του Παππά στην διαχείριση των Μέσων Ενημέρωσης και στις επαφές του με επιχειρηματίες. Ο Παππάς αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι δεν το ανέχεται, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να κάνει μία δήλωση συγγνώμης. Ο Τσίπρας είπε ότι «ενώ φυσικά δεν υπάρχει υπόνοια χρηματισμού, παρόλα αυτά θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη».

Εν ολίγοις καμία κάλυψη από τον πρόεδρο ή από το συλλογικό όργανο. Η χαριστική βολή στον Παππά δόθηκε από την ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου. Πολιτικά βέβαια υπερασπίζεται το κόμμα και τον πρόεδρό του, ενώ καταλογίζει πόλεμο λάσπης, παρακρατικές μεθόδους και χρήση προϊόντων παράνομης υποκλοπής στην κυβέρνηση για αντιπερισπασμό από την αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής. Η τελευταία παράγραφος, όμως, είναι κόλαφος για τον Παππά. Προστέθηκε ακριβώς για την δική του περίπτωση. Εμμέσως, τον θέτει εκτός της ψυχικής ενότητας και του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Αναφέρει η παράγραφος: «Εκείνο που διακρίνει την Αριστερά είναι οι αρχές και οι αξίες της. Η εντιμότητα και το ήθος. Η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς και ισχύει. Μόνο που αυτό δεν συνοδεύει αναγκαστικά όποιον δηλώνει αριστερός, ως σφραγίδα δωρεάς. Υποστηρίζεται και αναδεικνύεται, σε κάθε στιγμή και σε κάθε πράξη». Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο Τσακαλώτος που απαίτησε να μπει αυτό το σημείο, λέγοντας μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι υπουργός στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν είναι αυτή.

(Με πληροφορίες από SLpress)

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή