από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟΙ στο ΒΗΜΑ παρακολουθούσαν τον Πάγκαλο να ξερνάει ύβρεις

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ο Πάγκαλος - Στο ΒΗΜΑ πλέον μπορείς να ακούσεις τα πάντα
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 15:51

Ο Θόδωρος Πάγκαλος επιστράτευσε την περισσή του πολιτική χυδαιότητα και σε ένα παραλήρημά του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM επιδόθηκε σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Με αφορμή το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός είπε: «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κόμμα, ούτε με κυβέρνηση. Η ιθύνουσα ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, όλοι αυτοί, είναι εγκληματική σπείρα. Είναι κοινού ποινικού δικαίου, έχουνε μπροστά τους έναν κατάλογο υποθέσεων και επιχειρήσεων τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να κερδοσκοπήσουν και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο. Δυστυχώς αυτό αρχίζει να το ασπάζεται ως θεωρία και μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά δεν αντιδρούν ανάλογα. Δηλαδή όταν βρίσκεσαι μπροστά σε τέτοιο κίνδυνο για το πολίτευμα του λαού και τα συμφέροντα της πατρίδας, δεν κάθεσαι να συζητάς τι είδους ενότητα θα κάνουμε, ποιος θα γίνει πρόεδρος και τι κοινό πρόγραμμα θα φτιάξουμε… Αυτά είναι βλακείες».

Μιλώντας για τη σχέση με την Χρυσή Αυγή, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι συμπολίτευση, γιατί έχει κάνει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τους βλέπει κανείς στις επιτροπές δεν μπορεί να αμφιβάλλει. Να πούμε και για τη δίκη, γιατί είναι τραγικό θέμα αυτό. Γιατί δεν τελειώνει αυτή η δίκη;»

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο, ο κ. Πάγκαλος, ανέφερε: «Βέβαια υπάρχει σχέδιο, μα είναι δυνατόν να μην τελειώνει αυτή η δίκη ποτέ; Βέβαια η κυβέρνηση δεν την τελειώνει τη δίκη, γιατί έχει κάνει μία παραχώρηση προς την Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν επαφές και συμφωνίες μεταξύ τους. Και θα βγει κάποτε ο Κασσιδιάρης και θα βγάλει τις κασέτες, όπως έκανε και την άλλη φορά, και θα πει «κοιτάξτε με εδώ που μιλάω με τον κ. τάδε..»

Για τον δικαστικό του ΣτΕ σημείωσε: «Είναι άθλιοι, είναι εγκληματίες, είναι καθάρματα. Γλοιώδεις και τερατώδεις εγκληματίες. Επί έτη η Αυγή με τον κ. Φίλη, έγραφε για μένα δύο βασικές κατηγορίες: ότι είμαι υπέρβαρος και ότι είμαι εγγονός του στρατηγού που έκανε κάποιου είδους δικτατορία το 1925. Είναι ικανοί για όλα, είναι καθάρματα».

Διαβάστε και το σχόλιο της Άντας Ψαρρά από την Εφημερίδα των Συντακτών

Αποσβολωμένοι (ή μήπως εκστασιασμένοι;) παρακολουθούσαν σήμερα οι δημοσιογράφοι στελέχη του ραδιοσταθμού του ΔΟΛ τον Θόδωρο Πάγκαλο να βρίζει προκλητικά με χαρακτηρισμούς εκτός κάθε ορίου ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εγκληματίες, καθάρματα, του κοινού ποινικού δικαίου πρέπει να κηρυχθεί εθνικός συναγερμός με μόνο στόχο να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» φώναζε ο π. υπουργός και άκουγαν προσεκτικά οι συνομιλητές του.

Δεν τον διόρθωσαν όταν ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η εφημερίδα Αυγή έβγαλε το όνομα του δικαστικού τη στιγμή που τις δύο περασμένες ημέρες το όνομα φαρδύ πλατύ δημοσιεύτηκε (σχεδόν) παντού.

Δεν τον διόρθωσαν όταν βρίζοντας μίλησε ξεδιάντροπα για δήθεν συνεννόηση της σημερινής κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή με αντάλλαγμα την καθυστέρηση διεξαγωγής της δίκης.

Δεν θυμήθηκαν τον Γ. Γραμματέα της πρώην κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, δεν θυμήθηκαν την πολύμηνη απεργία των δικηγόρων, δεν θυμήθηκαν καν το απλό της χρονικής διάρκειας μιας μεγάλης δίκης με δεκάδες κατηγορούμενους.

Τελικά πράγματι εκεί στο Βήμα «δεν ξέρεις ποτέ τί θα ακούσεις!»

Η έννοια της δημοσιογραφίας για πολλά από τα στελέχη του έχει του απλά αντικατασταθεί με σκουπίδια, χαρακτηρισμούς και ψέμματα. Κι είναι κρίμα που στο δυναμικό του ΔΟΛ υπάρχουν καλοί δημοσιογράφοι που δεν αφήνουν το πολιτικό τους πάθος ή ακόμα χειρότερα το μένος  να αλλοιώνει την κρίση τους. Δυστυχώς όλοι αυτοί πλέον γράφουν και ακούγονται ελάχιστα.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή