από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΣΟΚ στη ΝΔ: Ο Άδωνις εισηγείται στον Μητσοτάκη να διαγράψουν τον Καραμανλή

Μητσοτάκης και Άδωνις

Μητσοτάκης και Άδωνις

Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 18:14

Ξεφεύγει από κάθε όριο η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεικνύεται στην πράξη άβουλος και ανίκανος να ασκήσει τα ηγετικά του καθήκοντα. Μετά την Κατερίνα Παπακώστα ήταν η σειρά του Κώστα Καραμανλή, του Αχιλλέα, να παρέμβει για την φυσιογνωμία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που έχει γίνει έρμαιο της ακροδεξιάς σέχτας του Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, που «άδειασε» τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και σημείωσε στην ίδια συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα: «Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και μέχρι σήμερα τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν πτοείται, έχοντας χάσει το μέτρο. Μετά την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ζητά τώρα τη διαγραφή του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα. Όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει ο κάθε ένας, στη Νέα Δημοκρατία έχει ξεσπάσει αληθινός πόλεμος που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη διάσπαση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή. Από την άλλη οι προθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρες. Θέλει να μετατρέψει το κόμμα σε ακροδεξιό, να πριονίσει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να γίνει εκείνος πρόεδρος. 

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυβεται μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο στενός του συνεργάτης, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Αυγενάκης φέρεται να συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς, να τους κάνει ρουσφέτια και να παίρνει δώρα. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία δικογραφίας, καθώς και το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών, οι οποίες υπεκλάπησαν νόμιμα στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών.

Μείνεται συνονισμένοι...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή