από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Παύλος Πολάκης καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης

Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017 16:31

Στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος διανομής φαρμάκων κατ οίκον σκοπεύει ο ΕΟΠΥΥ, το οποίο «ξεκίνησε πιλοτικά πάνω από ένα χρόνο τόσο από το Κεντρικό Φαρμακείο του Ρέντη, αλλά και από άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα, με αποστολές μετά από σχετικό αίτημα ασθενών», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για αποστολή ογκολογικών φαρμάκων κατ' οίκον.

Ο ΕΟΠΥΥ, ανέφερε, επιχειρεί να βάλει κανόνες στη διαδικασία μεταφοράς τους προς τους ασθενείς, ώστε να μην ταλαιπωρούνται, ειδικότερα όταν πρόκειται για ασθενείς απομακρυσμένων περιοχών και η διαδικασία προβλέπει δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων μεταφορέων. Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τονίζει ο κ. Πολάκης, δεν διακινούνται όπως οι ασπιρίνες. Πρόκειται για φάρμακα ευαίσθητα που πρέπει να φτάσουν στον ασθενή με απόλυτη ασφάλεια, γι' αυτό και είναι απαραίτητη η διασφάλιση της ποιότητας του τρόπου μεταφοράς, καθώς και όλης της διαδικασίας με τα απαραίτητα έγγραφα.

«Καλωσόρισε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης σ' αυτό που ο ΕΟΠΥΥ εξορθολογίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί από το Δεκέμβριο του 2016. Από τότε ο Οργανισμός προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο ομιχλώδες τοπίο της διακίνησης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ)», σημειώνει ο κ. Πολάκης και προσθέτει: «Τελικά, η παρούσα Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι από άλλον πλανήτη. Είναι ένα λογικό συμπέρασμα, δεδομένου ότι στον πλανήτη γη δεν έχει επαναληφθεί το φαινόμενο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υιοθετεί ως πρόγραμμα μελλοντικής διακυβέρνησης όσα έχουν ήδη υλοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση. Ίσως, αν ο κ. Μητσοτάκης ανέβαινε μια βόλτα μέχρι τον Υμηττό, ο εξωγήινος κάτοικος του βουνού να τον συμβούλευε να αλλάξει επικοινωνιακό, και όχι μόνο, επιτελείο».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή