από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις σε εφημερίδες μετά τις αποκαλύψεις για Novartis - Τι δείχνουν

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 13:33

Εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας τα κυριακάτικα φύλλα θα κυκλοφορήσουν μια ημέρα νωρίτερα, θα είναι δηλαδή στα περίπτερα από το Σάββατο… Για αυτό και οι δημοσκόποι τρέχουν και δεν φθάνουν, προκειμένου να έχουν έτοιμες μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα τις μετρήσεις της κοινής γνώμης στις οποίες θα έχουν καταγράψει τις πρώτες αντιδράσεις για το σκάνδαλο της Novartis.

Συγκεκριμένα οι δημοσκοπήσεις που θα φιλοξενήσουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες θα αποτυπώνουν για πρώτη φορά τη συμπεριφορά των πολιτών μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου και των ονομάτων των πολιτικών που περιλαμβάνει η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή. Ενώ εκεί θα δούμε για πρώτη φορά πώς περνάει στην κοινή γνώμη το σκάνδαλο, πόσο την επηρεάζει και φυσικά πώς αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου, αν δηλαδή μειώθηκε ή αυξήθηκε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Τέλος, δεν θα λείπουν σύμφωνα με πληροφορίες – ανάλογα το έντυπο και την εταιρία δημοσκόπησης, και οι σχετικές «στημένες» ερωτήσεις ή αλλιώς καθοδηγούμενες, για τους προστατευόμενους μάρτυρες, του τύπου «πρέπει να γνωρίζουμε την ταυτότητα τους ή όχι»;

enimerosi24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή