από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Μήνυμα της Αθήνας στα Σκόπια: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

Ελλάδα και πΓΔΜ

Ελλάδα και πΓΔΜ

Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018

Απάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έδωσε πριν από λίγο κυβερνητικός αξιωματούχος σχετικά με ανακοίνωση του υπουργείου νωρίτερα σήμερα στην οποία αναφερόταν πως «Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για λύση στο θέμα του ονόματος».

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η δήλωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη για λύση στο θέμα του ονόματος

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε αυτή την εξαιρετικά λεπτή στιγμή στη διαδικασία για την υπέρβαση της διαφοράς γύρω από το όνομα ανάμεσα στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και την Ελλάδα, εκτιμά ότι η εγχώρια και η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να ενημερωθούν για το εξής:

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επιδείχθηκε καλή θέληση και επιτεύχθηκε καλό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή, όπως και σε κάθε διαδικασία παρόμοιας φύσης, είναι απαραίτητο αυτή η καλή θέληση να μετουσιωθεί από τις ομάδες εργασίας σε κείμενο συμφωνίας, που θα απεικονίζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις ουσιαστικές παραμέτρους της πολιτικής συνεννόησης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” επιθυμεί και εργάζεται εντατικά ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατόν, μέχρι την επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για παρόμοια σημαντικά θέματα δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη. Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μόνιμης και βιώσιμης λύσης, αποδεκτής για τις δύο πλευρές, είναι μακράν σημαντικότερες από την ανάγκη η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός της όποιας προθεσμίας».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή