από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αλέξης Τσίπρας: «Καλή συμφωνία, περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση και ονομασία erga omnes»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 18:59

Για «καλή συμφωνία», η οποία «καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει», έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τον ζωντανό διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μεταφέρω καλά νέα, γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Έχουμε μια καλή συμφωνία η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και αποτελούν τους βασικούς άξονες της εθνικής γραμμής των τελευταίων 20 ετών».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, δηλαδή «erga omnes».

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «οι γείτονες αναλαμβάνουν την υποχρέωση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς πέραν της αλλαγής του ονόματος, καλούνται να παρέμβουν όπου υπάρχει αναφορά για αλωτρυσμό».

«Μ’ αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται και κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να οριστεί μία ειδική κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την ενημέρωση του Σώματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή