από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Oι δηλώσεις της Σπυρακη είναι βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η Μαρια Σπυρακη

Η Μαρια Σπυρακη

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 16:55

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε τέτοιες δηλώσεις ως «βούτυρο στο ψωμί» των ακροδεξιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Η κα. Σπυράκη καταφέρνει στην ίδια ανακοίνωση να μιλήσει για επιμερισμό της ευθύνης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να κατηγορήσει την Ελλάδα για το προσφυγικό, προφανώς και η ίδια η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί την αντιφατικότητα αυτή και ότι τα επιχειρήματα περί υπαιτιότητας της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού είναι ψωμί στο βούτυρο των ακροδεξιών δυνάμεων που κλείνουν τα σύνορα στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα περί περικοπών στα κοινοτικά κονδύλια έχουν νόημα αρκεί να τα απευθύνει και στις διμερείς της επαφές με τα αδελφά κόμματα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ακολουθούν αυτήν την πολιτική», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Βέβαια, δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά περιμένουμε να μην αναπαράγει τα επιχειρήματα εκείνων των χωρών που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή