από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις: Διαλύεται το κόμμα της Φώφης - Ποιοι άλλοι αποχωρούν μετά τον Ραγκούση

Η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά

Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018

Υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής παράταξης τάσσεται ο Σπύρος Λυκούδης (συνέντευξη Ρ/Σ REAL) διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν βλέπει πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό με βάση «τη σημερινή εικόνα των συσχετισμών δυνάμεων και το σημερινό πολιτικό ατύπωμα».

Καθιστά επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή, «αυτά τα φύγε εσύ, να έρθω εγώ δεν αφορούν τη δική μου πολιτική σκέψη» υπογραμμίζει.

Στο μεταξύ χθες συνεδρίασαν οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς υπό τον Σπύρο Λυκούδη και αποφάσισαν την αποχώρηση τους από το Κίνημα Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν σχετικά: «Θεωρούμε ανακόλουθο πολιτικά μη ορθό τα στελέχη των ΜΕΤΑρρυθμιστών που μπήκαν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ μέσα από την ενιαία λίστα -πρόταση του Ποταμιού, να παραμείνουν στη θέση τους. Αποχωρούμε και εμείς από τα όργανα αυτά».

H ανακοίνωση των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς

Είναι γνωστή η συνέπεια, η επιμονή και η υπομονή με την οποία οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς αγωνίστηκαν αυτά τα χρόνια για να αρθούν τα εμπόδια, να ξεπεραστούν αγκυλώσεις, πολιτικές και προσωπικές και να ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, για τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Μείναμε σταθεροί στη γραμμή αυτή, ακόμα και μόνοι μας, όταν κυριαρχούσε στο χώρο ένα κλίμα δυσπιστίας ανάμεσα στις δυνάμεις που καλούσαμε να συμπράξουν.

Όταν η προσπάθεια πήρε σάρκα και οστά, οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς προσήλθαμε με την ίδια αγωνιστική διάθεση για να συμβάλλουμε στη συγκρότηση του φορέα.

Καταθέσαμε απ’ τις πρώτες μέρες έναν οδικό χάρτη του εγχειρήματος με συγκεκριμένα στάδια, προτεραιότητες και ιεραρχήσεις και κυρίως ζητήσαμε μια στοιχειώδη διαμόρφωση του φορέα πριν από την εκλογή του αρχηγού.

Η πρόταση αγνοήθηκε. Η σημερινή κρίση στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι άμοιρη του τρόπου με τον οποίο διαμορφώθηκε.

Στην συγκρότηση του φορέα αντιμετωπίσαμε εξαρχής από τον ηγετικό κύκλο έναν αρνητισμό απέναντί μας, απολύτως ανεξήγητο πολιτικά.

Τα συμπλέγματα, οι μικρότητες και οι φοβίες του ενός ή του άλλου, δυστυχώς κατίσχυσαν της πολιτικής.

Απαιτήθηκε η συμμετοχή μας στον φορέα να μην συνοδεύεται από την πολιτική μας ταυτότητα, αυτή των ΜΕΤΑ, αλλά να μετάσχουμε μέσα από τη διαπραγμάτευση και την ποσόστωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Στο όνομα της ενότητας του εγχειρήματος, δεν δημιουργήσαμε ζήτημα και προχωρήσαμε.

Σήμερα το ΠΟΤΑΜΙ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ.

Θεωρούμε ανακόλουθο, πολιτικά μη ορθό, τα στελέχη του Μεταρρυθμιστών που μπήκαν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ μέσα από την ενιαία λίστα - πρόταση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, να παραμείνουν στη θέση τους. Αποχωρούμε και εμείς από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ.

Ανοίγεται μπροστά μας μια νέα φάση πυκνών εξελίξεων μέσα σε ένα ιδιαιτέρως σύνθετο πολιτικό περιβάλλον.

Οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς με δεδομένη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την πολιτική μας αυτονομία, θα πορευτούμε με γνώμονα πάντα τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς.

Εκτιμούμε ότι η συγκρότηση στη χώρα μας μιας μεγάλης Δημοκρατικής Μεταρρυθμιστικής Παράταξης παραμένει ζητούμενο και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

thetoc.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή