από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σκληρή απάντηση του Μιχάλη Καλογήρου στο άθλιο δημοσίευμα των Financial Times

Ο Μιχάλης Καλογήρου

Ο Μιχάλης Καλογήρου

Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018

Την άμεση αντίδραση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προκάλεσε ένα δημοσίευμα των Financial Times.

Στο εν λόγω άρθρο οι FT χαρακτηρίζουν τον κ. Καλογήρου «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», αναφέροντας ότι ως δικηγόρος είχε υπερασπιστεί τον Κώστα Σακκά.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, σε γραπτή του δήλωση, διαψεύδει ότι υπήρξε συνήγορος του του Κ. Σακκά, σημειώνοντας πως είχε υπερασπιστεί τον Αγγελέτο Κανά για την υπόθεση του ΕΛΑ, με τον πελάτη του να αθωώνεται το 2009. «Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Και σημειώνει ότι η συντάκτης του άρθρου δεν επικοινώνησε μαζί του για να «διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της».

Όλη η δήλωση του Μιχάλη Καλογήρου

«Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή