από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

N. Βούτσης: Θα ήταν απίστευτη πρόκληση να διεκδικήσουν τα κόμματα σκανδαλώδη ρύθμιση για τα δάνειά τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης

Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 19:49

Θα ήταν απίστευτη πρόκληση τα κόμματα να επιζητούσαν σκανδαλωδώς ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνειά τους τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε μιλώντας στον Alpha ότι τα ζητήματα των κομμάτων δεν αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Βουλής αλλά είναι αποκλειστικό ζήτημα των κομμάτων.

Σε ερώτηση για το θέμα των συντάξεων ο Πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι θα υπάρξει πολύ καλή εξέλιξη, ενώ ανέφερε ότι γενικότερα  έχουν υποχωρήσει από την τιμωρητική λογική είπε προσθέτοντας ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη λογική.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι θα έρθει στην Βουλή, Φλεβάρη ή Μάρτη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εγκριθεί από την Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Για τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές απάντησε ότι αυτές θα γίνουν όπως έχουν προσδιοριστεί στις 26 Μαϊου του 2019 ενώ οι εθνικές θα γίνουν Σεπτέμβρη, ή τον Οκτώβρη.

Τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη για ένα προοδευτικό μέτωπο δυνάμεων στην Ευρώπη, το ΚΙΝΑΛ είναι αλλού

Αναφερόμενος στις πολιτικές διεργασίες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι η κ. Γεννηματά δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται στην Ευρώπη και την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: Με δεδομένο, το μεγάλο κάδρο της Ευρώπης, όπου υπάρχουν διεργασίες, πλησίασμα πόλων, διαμόρφωση προγραμμάτων και με δεδομένο ότι η δεξιά επιχειρεί “γάμο” με την ακροδεξιά έτσι και η σοσιαλδημοκρατία για να επιβιώσει πρέπει να μετατεθεί προς τα αριστερά.

“Η κ. Γεννηματά δεν έχει αντιληφθεί καθόλου αυτό το κάδρο προσώρας. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ότι δεν την απασχολεί ή δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στο “μεγάλο κάδρο”. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα θα χρειάζονταν ένα προοδευτικό μέτωπο δυνάμεων στη βάση προγράμματος για την μεταμνημονιακή εποχή, το ΚΙΝΑΛ είναι αλλού”.

avgi.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή