από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Καταιγιστικές εξελίξεις - Ο Μητσοτάκης κόβει την υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη

Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018 11:05

Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ για τις μυστικές συναντήσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, με τον Ζόραν Ζάεφ δεν αποκαλύπτουν μόνο τη διγλωσσία και την υποκρισία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά προκαλούν πλέον σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία και καραμπόλες αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα προκριθούν για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές. 

Ήδη έχουμε γράψει για τις σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αποκαλύφθηκε πως η ηγεσία των... "Μακεδονομάχων" κοροϊδεύει τα στελέχη της ΝΔ και την εκλογική βάση, αλλά κυρίως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Ήδη κορυφαία στελέχη της ΝΔ ζητούν την παραίτηση της Μαρίς Σπυράκη, ενώ ξεχειλίζει η οργή και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη(Διαβάστε ΕΔΩ)

Στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι έκρυθμη. Στελέχη και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας βράζουν από οργή κατά της Μαρίας Σπυράκη, η οποία έχει προκαλέσει μόνο γέλιο στην ελληνική κοινωνία ισχυριζόμενη πως συνάντησε τυχαία τον Ζόραν Ζάεφ... πηγαίνοντας για καφέ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Μαρία Σπυράκη προοριζόταν από την ηγεσία της ΝΔ ως υποψήφια στην Α΄Θεσσαλονίκης. Μάλιστα οι γνωρίζοντες έλεγαν πως η εξέλιξη αυτή είχε δρομολογηθεί έπειτα από αίτημα γνωστού εφοπλιστή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντικειμενικός σκοπός του εφοπλιστή είναι να ελέγξει για δικούς του λόγους το... πολιτικό περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη, όπου επιχειρηματικά είναι κυρίαρχος ο Ιβάν Σαββίδης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο, αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς το κλίμα στη Θεσσαλονίκη σε βάρος της Μαρίας Σπυράκη είναι εκρηκτικό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσανατολίζεται στο να βρει άλλη εκλογική περιφέρεια για την εκπρόσωπο της ΝΔ. Σύμφωνα με άλλες καλά πληροφορημένες πηγές πιθανότατα η Μαρία Σπυράκη θα είναι και πάλι υποψήφια για την Ευρωβουλή, όπου, αν εκλεγεί, θα συνεχίσει να πίνει αμέριμνη τους καφέδες της.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή