από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Χαμένη η Κρήτη για τον Μητσοτάκη - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Τεράστια η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 13:45

Μαύρη τρύπα παραμένει για τη Νέα Δημοκρατία η Κρήτη και ο στόχος που έχει θέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης για ολική ανατροπή δείχνει απλησίαστος, αν όχι ανέφικτος. Η αλλαγή κλίματος ανά την επικράτεια που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις δεν έχει φθάσει ακόμη στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Είναι από τις ελάχιστες, μαζί με το Ιόνιο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την πολιτική υπεροχή του. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι η γενέτειρα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, με βαθιές ρίζες της οικογένειας, ενώ υποψήφια στα Χανιά θα είναι η Ντ. Μπακογιάννη.

Ο στόχος που έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης είναι εξαρχής δύσκολος με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. Και αυτό διότι και στις τέσσερις περιφέρειες της Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ (έχοντας απορροφήσει μεγάλα τμήματα άλλοτε ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα με διψήφια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Είχε δε κερδίσει δέκα συνολικά έδρες ένα­ντι τριών της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, στα Χανιά πήραν ΣΥΡΙΖΑ 41,6% και ΝΔ 19,40%, στο Ρέθυμνο 38,13% και 27,37% αντίστοιχα, ενώ στο Ηράκλειο η διαφορά ξεπέρασε τις 20 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 45,20% και τη ΝΔ στο 20,33%. Στο Λασίθι, τέλος, είχαμε 38,13% έναντι 27,37%. Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι για να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό στην Κρήτη η ΝΔ πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω, να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της, με ανάλογη πτώση αυτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που στην παρούσα φάση δεν φαίνεται πιθανό…

ΠΗΓΗ: Παρόν

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή