από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Η φράση - κλειδί

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018

Το κλείσιμο από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για νέα, ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, κέρδισε, χωρίς αμφιβολία, τα περισσότερα χειροκροτήματα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκτός, όμως, από τα κεντρικά διλήμματα των επόμενων εκλογών, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος έδειξε να απασχολεί ιδιαίτερα, η επόμενη μέρα, τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πολιτών.

Το πρώτο σημείο της ομιλίας του κ. Τσίπρα που κέρδισε το χειροκρότημα της Κ.Ε. ήταν όταν ο ομιλητής έριξε το «γάντι» στην αντιπολίτευση για ψήφιση των επόμενων μέτρων στη Βουλή, με ονομαστικές μάλιστα, ψηφοφορίες, έτσι ώστε όλα τα κόμματα να μπορούν να πάρουν θέση («μαρτύριο σταγόνας» για τους αντιπάλους του χαρακτήρισε τη διαδικασία ο πρωθυπουργός).

Έμμεση αναφορά στον Ι. Στουρνάρα

Η φράση-κλειδί της ομιλίας του ότι ο επόμενος προϋπολογισμός όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει μέτρα, αλλά μόνο αντίμετρα, χειροκροτήθηκε επίσης πολύ, όπως και το μήνυμα που έστειλε στους «κινδυνολογούντες εγχώριους θεσμικούς παράγοντες», σε μια έμμεση αναφορά στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο εξής, οι ελληνικές κυβερνήσεις θα καθορίζουν το μίγμα πολιτικής, όπως και η ταύτιση του αντιπάλου του, του Κυρ. Μητσοτάκη, με το ΔΝΤ, κέντρισαν επίσης το ενδιαφέρον του κομματικού οργάνου.

Παραλλήλως, η αναφορά του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διεθνείς οργανισμούς η ΠΓΔΜ με την ονομασία, Δημοκρατία της Μακεδονίας επιδοκιμάσθηκε από τους συμμετέχοντες και μαζί, η φράση του ότι η Αριστερά δεν έβαλε ποτέ πάνω από το εθνικό καθήκον, το στενά κομματικό συμφέρον.

Τέλος, η πεποίθηση του Αλ. Τσίπρα για ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης, μαζί και το... πέταγμα του γαντιού στον αντίπαλό του, πρόεδρο της ΝΔ, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ήταν δύο ακόμη σημεία που χειροκροτήθηκαν ιδιαιτέρως.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή