από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Την Πέμπτη η ώρα της αλήθειας για τα σκάνδαλα στην Υγεία - Ποια πολιτικά πρόσωπα τρέμουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Top Secret

Top Secret

Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία θα είναι έτοιμο και την Πέμπτη θα παραδοθεί στους εισηγητές των κομμάτων τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σπύρος Λάππας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το πόρισμα θα αποκαλύπτει και τις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. 85 δις είναι το μαύρο χρήμα, η μίζα μόνο στο φάρμακο, ενώ από το 1997 οι υπουργοί υγείας είπαν ότι το ποσό αγγίζει τα 250 εκ.

Ο κ. Λάππας κάλεσε μάλιστα τη Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ, «να τολμήσουν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να καταλάβουν γιατί η τιμή και η αξιοπιστία τους είναι στο ναδίρ. Και επιπλέον κατάφεραν να το χρεωθεί αυτό η ελληνική κοινωνία που ούτε το δικαιούνταν ούτε έφερε ευθύνη για αυτό».

Είναι διαπιστωμένο ότι τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας μαζί με τα σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες χρεοκοπίας της χώρας. Αυτό που είπε ο υπουργός στη Βουλή, για «μαύρο χρήμα» 85 δις, ο υπεύθυνος του ΣΕΥΠ μας είπε ότι είναι μικρό το ποσό πρόσθεσε ο κ. Λάππας.

«Οι αριθμοί, τα πορίσματα είναι έγγραφα που κανείς δεν μπορεί να προβάλλει αμφισβήτηση» συνέχισε ενώ υπέδειξε στους εκπροσώπους των δύο κομμάτων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ να κοιτάξουν τι έλεγε ο κ. Ρακιτζής και ο κ. Σούρλας. Επιπλέον ο κ. Λάππας υπενθύμισε ότι η αντίδραση των δύο κομμάτων σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα ήταν ότι πρόκειτο περί σκευωρίας.

Ο κ. Λάππας ενημέρωσε ότι «το πόρισμα θα εξατομικεύει το σύνολο των ευθυνών πάντων. Θα περιγράψουμε όλα τα στοιχεία που πληρούν παθογένειες ποινικού χαρακτήρα». Επιπλέον «έχουμε ζητήσει από καιρό το άνοιγμα των λογαριασμών και το έχει κάνει ήδη απ’ ότι πληροφορούμε η Εισαγγελία Διαφθοράς».

Τέλος πρόσθεσε: «Με εκπλήσσει όχι μόνο το ποσό που αντιστοιχεί με 15 χρεοκοπίες, αλλά η ευχέρεια σαν κάτι φυσικό να κάνεις υποκλοπή δημόσιου χρήματος έχοντας την αίσθηση ότι μπορείς να παραμείνεις ατιμώρητος εσαεί. Αυτό είναι εκπληκτικό».

avgi.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή