από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συγκλονιστική ομιλία από τον Καμμένο - Ξεφτίλισε τη Φώφη και την κλαδική των διαρρηκτών

Ο Πάνος Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 22:51

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή «θλιβερή την εικόνα» της Ολομέλειας «ακριβώς ως αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων», ενώ επέρριψε ευθύνες και στο προεδρείο της Βουλής για παραβίαση του Κανονισμού και της σειράς των ομιλητών.

Είπε ότι «στην μεταμνημονιακή εποχή, η Ελλάδα ανακτά σταδιακά ξανά την οικονομική ελευθερία της, το πρόταγμα όμως αποτελεί η επιστροφή των ηθικών αξιών στην κορυφή της αξιακής πυραμίδας της κοινωνίας μας διότι μέχρι τώρα οι κλοπές του δημοσίου χρήματος, οι υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων, των φαρμάκων, ο αποκλεισμός των απλών ανθρώπων και των επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό προς όφελος προνομιακών συνομιλητών της εξουσίας και ιδίως των κομμάτων της εξουσίας που χειρίστηκαν την εποχή των μνημονίων -πλην αυτής της κυβέρνησης- η απέταξη 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων από το σύστημα δημόσιας Υγείας και ασφάλισης είχαν ένα ξεκάθαρο έρεισμα στην δύσοσμη ηθική απαξία».

Η επίτευξη του εν λόγω στόχου, επισήμανε ο Π. Καμμένος, «περνά αναγκαία και πρωταρχικά διαμέσου του επαναπροσδιορισμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας καθώς και κρίσιμων θεσμών της πολιτείας και εν τέλει της κοινωνίας μας με πρόσημο ηθικό και ανθρωποκεντρικό ώστε η προστασία και η θωράκιση να καταστούν ανθεκτικότερες ακόμα και στις έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που βιώσαμε κατά τη μνημονιακή εποχή».

Υπογράμμισε ότι αυτές οι θεσμικές αλλαγές δεν μπορούν να αντικατασταθούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, προσθέτοντας «έχουμε φθάσει στο σημείο οι "μεταγραφές" βουλευτών να ξεπερνούν τα τρία κόμματα» τονίζοντας ότι «με τέτοιου είδους τακτικές δεν πρόκειται να πείσουμε τον ελληνικό λαό ούτε να επαναφέρουμε την πίστη στο κοινοβουλευτισμό».

«Με την έννοια αυτή ορισμένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα χρειάζονται εμβάθυνση και πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, και σημαντικοί θεσμοί είναι αναγκαίο να επαναπροσδιορισθούν εξυπηρετώντας καλύτερα τις ανθρώπινες ανάγκες και τις ανάγκες της πατρίδας και σε κάποιες περιπτώσεις το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προσδιοριστεί έτσι ώστε η προστασία του να εξασφαλίζει τη συνέχεια του ελληνικού κράτους και έθνους, έχοντας κατευθύνσεις ξεκάθαρα ανθρωποκεντρικές» πρόσθεσε.

Είπε ότι στο πλαίσιο αυτό οι ΑΝΕΛ προτείνουν την αναθεώρηση των συνταγματικών διατάξεων που αφορούν πρώτα-πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απευθείας εκλογή του από τον λαό.

Υπενθύμισε ότι αυτή η πρόταση είναι και πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προσθέτοντας «μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε απαξιωτικά για την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού».

Επίσης, δικαίωμα υποψηφιότητας πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης που προτείνεται «είτε από κοινοβουλευτικό κόμμα, είτε από 100.000 εκλογείς».

Πρότεινε ακόμα «τρείς τομές που δεν μεταβάλλουν το πολίτευμα σε Προεδρική Δημοκρατία» και συγκεκριμένα «ο ΠτΔ να μπορεί να αναπέμψει νόμο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μία φορά σε κάθε Σύνοδο που για να ισχύσει πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής» σημειώνοντας ότι αυτή η δυνατότητα υπήρχε αλλά ουδέποτε ασκήθηκε,

Ως δεύτερη τομή πρότεινε την δυνατότητα του ΠτΔ «να προτείνει δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα με την πρότασή του να ψηφίζεται από 151 βουλευτές» και την προκήρυξη δημοψηφισμάτων από τον ΠτΔ «τα οποία προτείνονται από τον λαό με αίτημα 1.000.000 εκλογέων για ψηφισμένο νομοσχέδιο, 500.000 για κρίσιμο εθνικό ζήτημα και 100.000 για σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».

Ως τρίτη τομή πρότεινε την θέσπιση δικαιώματος του ΠτΔ «ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού» να προχωρεί «σε διαγγέλματα στον ελληνικό λαό σε εξαιρετικές περιστάσεις».

Ο κ. Καμμένος πρότεινε την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών», χαρακτήρισε το συγκεκριμένο άρθρο «φερετζέ της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης» και επισήμανε ότι κανένα από τα «πολιτικά μορφώματα της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν τόλμησε» να το αλλάξει.

«Τώρα άρχισαν να ψελλίζουν την αναγκαιότητα συζήτησης του συγκεκριμένου άρθρου που η οσμή των σκανδάλων κοντεύει να πνίξει όλο το πολιτικό σύστημα του παρελθόντος της μεταπολίτευσης» τόνισε, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη τον δικαίωσε όταν επέμενε για τη μη παραγραφή «των εγκλημάτων Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου για το ξέπλυμα χρήματος».

Ο Π. Καμμένος καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για απόφαση δικαστηρίου με εναγόμενη την ΝΔ ως αύριο το μεσημέρι

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στο τέλος της ομιλίας του στην Βουλή κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ "έως τις 12 αύριο το μεσημέρι να απαντήσει, σχετικά με την απόφαση 2674/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με εναγόμενη την ΝΔ και ενάγουσα τράπεζα, τι κυκλώματα έχει κινητοποιήσει προκειμένου να μην γίνει η κατάσχεση που προβλέπει η απόφαση", προσθέτοντας "αν δεν το κάνει (ο κ. Μητσοτάκης) θα το κάνουμε εμείς".

Π. Καμμένος προς ΚΙΝΑΛ: Εκπροσωπείτε την κλαδική των διαρρηκτών

«Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών και όχι εμείς οι ακροδεξιοί εταίροι!», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου στην αναφορά της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά ότι «ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται με το ακροδεξιό μόρφωμα».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις των ερευνών της Δικαιοσύνης.

«Η κ. Γεννηματά είπε ότι ο κ. Τσίπρας συνεργάζεται με το ακροδεξιό μόρφωμα. Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιό, ούτε μόρφωμα. Είμαστε ένα Κίνημα που κινείται στο χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Είμαστε άνθρωποι που προήλθαμε από τη ΝΔ - με την οποία συνεργαστήκαμε, πριν πάρει τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη και την ακροδεξιά, με την οποία διαφωνήσαμε και με την οποία δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε ποτέ - και με το 'πατριωτικό ΠΑΣΟΚ' που εγκατέλειψε τους κλέφτες και τους απατεώνες που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό», ήταν η αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.

«Η κ. Γεννηματά η ίδια, αντί να λέει ότι νομοθετούσε κατά εκείνων που βρίσκονται σήμερα στον Κορυδαλλό, να της θυμίσω ότι ήταν αυτή που προέτρεπε - η ίδια προσωπικά και η κοινοβουλευτική της ομάδα - τον πρόεδρο της επιτροπής, να πει ότι οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν κινητά τηλέφωνα! Αυτοί είναι οι συνεργοί των εγκλείστων σήμερα στον Κορυδαλλό και εκείνων οι οποίοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη! Τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός!» είπε επίσης ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Τώρα η Δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη. Θα δούμε λοιπόν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος! Είστε εσείς που εκπροσωπείτε αυτούς, με την κλαδική διαρρηκτών της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όχι εμείς ακροδεξιοί εταίροι».

Απάντηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος. «Ο κ. Καμμένος ήταν παρών, ως βουλευτής και υπουργός, όλα τα τελευταία χρόνια. Θέλω να του κάνω μια υπενθύμιση. Το 2010 ή το 2011, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο τον νυν βουλευτή της πλειοψηφίας σας τον κ. Μπόλαρη, είναι αυτή η οποία παρέπεμψε τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν δικαιούστε να μην το θυμάστε γιατί ήσασταν εδώ. Το 2004-2005 δεν είχε βρεθεί ούτε ένας λογαριασμός σχετικός. Συνεπώς οι επιτροπές εκείνες, όλων των κομμάτων και εσείς και η ΝΔ, και τα δύο κόμματα της αριστεράς, εντόπιζαν αδυναμία στοιχείων. Όταν όμως τα στοιχεία προέκυψαν και οι υποψίες απομακρύνθηκαν από το χώρο μας, και μέσα από θεσμικές διαδικασίες επιτρέψαμε, βοηθήσαμε, δώσαμε όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, να λειτουργήσει. Θυμάστε πολύ καλά ότι όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, για τους οικονομικούς εισαγγελείς, τους εισαγγελείς διαφθοράς είναι δικές μας νομοθετικές επιβολές, έγιναν το 2010 και το 2011, αυτά για να έχουμε καθαρούς λογαριασμούς» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο κ. Λοβέρδος θα δει την υπογραφή του και της κ. Γεννηματά όταν οι ίδιοι λογαριασμοί, που τώρα ανοίχτηκαν, είχαν έρθει στην εξεταστική και τότε βεβαίωναν ότι ήταν λογαριασμοί τηλεφώνων», ανταπάντησε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Αυτοί οι ίδιοι λογαριασμοί είναι που βρέθηκαν τα εκατομμύρια. Τώρα θα έρθουν και τα φτυάρια και τότε θα δούμε τι υπάρχει από κάτω».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή