από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αυτός είναι ο υπουργός του Σημίτη που καίει ο νέος μάρτυρας για το σκάνδαλο του C4I (ΟΝΟΜΑ)

Η φωτό είναι από το zougla.gr

Η φωτό είναι από το zougla.gr

Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2018 22:47

Το όνομα του υπουργού Άμυνας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου περιλαμβάνει ο φάκελος της δικογραφίας για το σκάνδαλο C4i, που διαβιβάστηκε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής. Το όνομα του πρώην υπουργού ανέφερε νέος μάρτυρας για την υπόθεση ο οποίος έδωσε και στοιχεία για την διακίνηση του μαύρου χρήματος που δόθηκε για τις μίζες. Σημειώνεται πως ο μάρτυρας έκανε λόγο για «μέλος του ΚΥΣΕΑ» που συμμετείχε στην επίμαχη συνεδρίαση (για την προμήθεια του συστήματος C4I) το 2003.

Η δικογραφία κάνει λόγο για παθητική δωροδοκία στη προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος περιλαμβάνει το όνομα και δεύτερου πολιτικού.

Η δικογραφία με τα διαβιβαστικά έγγραφα έφθασε το απόγευμα στη Βουλή και θα φυλαχτεί μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα ανακοινωθεί το επίμαχο περιεχόμενο  στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Από το απόγευμα της Δευτέρας η δικογραφία θα είναι στη διάθεση των κομμάτων μόνον προς ανάγνωση και κανείς, πλην των εμπλεκομένων, δεν θα μπορεί να λάβει αντίγραφο.

Η Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Απαιτούνται τριάντα υπογραφές για τη σύσταση της.

Zougla.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή