από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις: Κόλαφος το πόρισμα για τον Άδωνι αναφορικά με τα σκάνδαλα στην Υγεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Κυριακή, 02 Δεκέμβριος 2018

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να δοθεί στα πολιτικά κόμματα το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδεικνύει άμεσες και έμμεσες ευθύνες, κυρίως στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, τόσο για την περίοδο που ήταν υπουργός όσο και για την περίοδο που δεν ήταν.

Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές.

Τα κεφάλαια αυτά είναι :

- Το δάνειο των 225.000.000 €

- Η σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ

- Η αγορά θερμικών καμερών

- Η χαριστική, όπως χαρακτηρίζεται, σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών,

- Η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής,

- Ο αντικαρκινικός έρανος,

- Η αγορά του κτηρίου.

- Η διαφημιστική δαπάνη

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τρίτη το πρωί.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στις άμεσες και έμμεσες ευθύνες του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, τόσο την περίοδο που ήταν Υπουργός Υγείας όσο και την περίοδο που δεν ήταν Υπουργός με υπόνοιες, όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, για δική του ηθική αυτουργία σε διαπιστωμένες πράξεις όπως κατάρτιση και χρήση πλαστού εγγράφου, ψευδορκία κλπ

Εκτός αυτού όμως στο κεφάλαιο των συμπερασμάτων περιλαμβάνονται και άλλες 7 τουλάχιστον κατηγορίες προβληματικών ενεργειών των διοικήσεων ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις οποίες, μάλιστα, διατυπώνονται ευθύνες για ηθική αυτουργία τόσο από τον Άδωνη Γεωργιάδη όσο και από άλλους υπουργούς όπως για παράδειγμα τον Αβραμόπουλο και το Λοβέρδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα αναφέρεται: «το σύνολο των νομικών σκέψεων όλα τα επί μέρους υποκεφάλαια και οι νομικές σκέψεις μαζί με το αποδεικτικό υλικό που συνέλεξε η Επιτροπή (έγγραφα, εκθέσεις και πορίσματα, μαρτυρικές καταθέσεις) θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις «επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις», και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή