από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οι δύο μυστικές συναντήσεις και το μεγάλο παζάρι ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυριακή, 09 Δεκέμβριος 2018

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τασσόταν αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και παρά σχετικές πιέσεις που οδήγησαν μέχρι την έξοδο του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής δεν ανέκρουσε πρύμναν, τονίζοντας ότι η Σεβαστουπόλεως δεν ετεροπροσδιορίζεται και θα την υπερψηφίσει ως μια «καλή συμφωνία», λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι μερικούς μήνες μετά θα αναζητούσε έναν ανώδυνο τρόπο για να απομακρυνθεί από την αρχική τοποθέτησή του προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεταγραφή του στη Νέα Δημοκρατία.

Οι δημοσκοπικές πιέσεις που δέχεται το Ποτάμι σε συνδυασμό με τις προσωπικές στρατηγικές βουλευτών του, που παρά τη ρητορική της ηγεσίας περί αυτόνομης πορείας έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της σύμπλευσης με τη ΝΔ και μόνο τυπικά παραμένουν εκτός Πειραιώς, έχουν αναδιαμορφώσει τα πολιτικά δεδομένα για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Τώρα πια, μετά και το πρόσφατο συνέδριο του Νοεμβρίου, και ο ίδιος ετοιμάζεται να ρίξει το Ποτάμι στις εκβολές των Πρεσπών.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο κ. Θεοδωράκης επαναβεβαίωνε με συνέντευξή του στον Alpha την προσήλωσή του στη συμφωνία των Πρεσπών και τόνιζε ότι «το δίλημμα των Ελλήνων δεν θα είναι αν η συμφωνία είναι καλή ή κακή, αλλά αν θα συνταχθούμε με την Ευρώπη, με το ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ ή αν θα δώσουμε χώρο στους Ρώσους και τους Τούρκους», ξεκαθαρίζοντας ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση· αντίθετα, «θα τοποθετηθούμε στη Βουλή τη στιγμή της συμφωνίας με βάση την πατριωτική ευθύνη και όχι για το μικροκομματικό μας συμφέρον».

(Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Ισίδωρου Μπέη στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί την Κυριακή 9/12)

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή