από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Προβληματισμός στη ΝΔ για τη δημοσκόπηση της MRB - Άνοδο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» όσοι μιλούσαν για ισοπαλία

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 16:41

Επιπλέον κατήφεια δημιούργησε στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ η σημερινή δημοσίευση της δημοσκόπησης της MRB. Μπορεί η διαφορά να υπολογίζεται στο 8% υπέρ του κόμματος της Πειραιώς, αλλά η συστηματική ανάγνωση των μετρήσεων δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών (ή πανηγυρισμών από τα γαλάζια στελέχη).

Και αυτό διότι, μετά τις δημοσκοπήσεις της Κάπα Research για το Έθνος της Κυριακής, που έκλεινε την «ψαλίδα» στο 4,7% και της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, η οποία έδινε μείωση διαφοράς στο 5,3%, ήρθε μία ακόμα μέτρηση για να επιβεβαιώσει πως το κλίμα αλλάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «φουλάρει μηχανές» και η ΝΔ αδυνατεί να αυξήσει ουσιαστικά τα ποσοστά της.

Έτσι, ενώ τα στελέχη της ΝΔ διέρρεαν ήδη από τη Δευτέρα ότι την ερχόμενη Κυριακή θα έρθει δημοσκόπηση που θα επαναφέρει τη διαφορά στο 10% (σ.σ.: μιλούμε για μια δημοσκόπηση η οποία δεν είχε καν ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα), «έσκασε» η MRB.

Πίσω από τη διαφορά του 8% της συγκεκριμένης εταιρείας κρύβεται ένα μυστικό. Το μυστικό λέει ότι και η MRB «βλέπει» κλείσιμο ψαλίδας κατά 1% σχεδόν (0,8% για την ακρίβεια) σε σχέση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατά 1,8% σε σχέση με μέτρηση του Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η MRB καταγράφει άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,2% (από 22,1% σε 23,3%) και για τη ΝΔ μόλις 0,4% (από 30,9% σε 31,3%).

Φανταστείτε, λοιπόν, τι συμβαίνει σήμερα και τι έχει να συμβεί τους επόμενους μήνες, ειδικά όταν οι προβλέψεις αυτές γίνονται από όσους – δύο μέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015- «έβλεπαν» ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (σ.σ.: η τότε υπολογιζόμενη διαφορά ήταν στο 0,5% υπέρ του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα).

altsantiri.gr

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή