από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οργή Μοσχοβισί για τις πρωτοφανείς αθλιότητες του Μητσοτάκη - Απαξιωτικά σχόλια στην Ευρώπη για τον πρόεδρο της ΝΔ, αποθέωση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πιερ Μοσχοβισί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πιερ Μοσχοβισί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 17:26

Τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ανταλλαγής» του θέματος της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μοσκοβισί είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς, επίσης, και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως και για την κριτική που του ασκεί η Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή