από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Ξεφτιλιζόμαστε με αυτούς τους...» - Σοκ και εκνευρισμός στη ΝΔ για το φιάσκο των ΜΜΕ του Μαρινάκη με την υπόθεση Πετσίτη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν έχει τέλος ο διασυρμός εκείνων που επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα
Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 15:38

Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έξαλλος με τον κουμπάρο της οικογένειάς του, γνωστό εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και με τα ΜΜΕ που ελέγχει. Η υπόθεση την οποία επιχείρησε να αξιοποιήσει με πρωτοφανή ένταση η ΝΔ γυρνάει μπούμερανγκ τώρα στην ηγεσία της που έχει πέσει θύμα της ανικανότητας των επιτελών στα ΜΜΕ του εφοπλιστή να... στήσουν, έστω, ένα σκάνδαλο της προκοπής για να στρέψει ο κόσμος το βλέμμα του πέρα από τα αληθινά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της ΝΔ. 

Τις προηγούμενες ημέρες τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη "σήκωσαν" πολύ ψηλά την υπόθεση Πετσίτη δημοσιεύοντας φωτογραφίες του 2015 στην απέλπιδα προσπάθειά τους να συνδέσουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και άλλα μέλη της κυβέρνησης με τον Μανώλη Πετσίτη.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τον Μανώλη Πετσίτη που από σερβιτόρος με πενιχρά εισοδήματα, εξελίχθηκε σε συνεργάτη επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο επέμειναν για τη σχέση του με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και για τα χρέη της εταιρείας του ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Χρέη πάντως που δεν δημιουργήθηκαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Και εξάλλου πρόκειται για έναν επιχειρηματία που είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη

Τι θέλησαν να πουν;  Ότι ο Πετσίτης ήταν ο άνθρωπος του Μαξίμου στο πλευρό του επιχειρηματία για να καταλήξουν στο αυθαίρετο συμπέρασμα πως ο τελευταίος είχε δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Τα ΜΜΕ του Μαρινάκη επανέφεραν στη δημοσιότητα ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, τις offshore εταιρείες Κύπριων δικηγόρων, τα Panama Papers, ενώ διάφοροι... ερασιτέχνες της δημοσιογραφίας, με τους οποίους γελάει ο κόσμος, (και θα γελάσει ακόμη περισσότερο σύντομα) δεν δίστασαν να βαφτίσουν τον Πετσίτη «ταμία» του Νίκου Παππά.

Γενικότερα σήκωσαν πολύ κουρνιαχτό. 

Σήμερα ωστόσο, η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μανώλη Πετσίτη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την παρέα του. Λέγεται πως από την πλευρά του συγκροτήματος του εφοπλιστή οι... προφέσορες της δημοσιογραφίας έδωσαν διαβεβαιώσεις στον εφοπλιστή και ακολούθως στη ΝΔ που έχουν "δεμένη" την υπόθεση. Δεν είχαν υπολογίσει, μάλλον στις σημερινές αποκαλύψεις. 

Στη Νέα Δημοκρατία που επιχείρησε σκανδαλολογώντας να αξιοποιήσει το θέμα οι σημερινές αποκαλύψεις έπεσαν σαν κεραυνός. Δεν περίμεναν, οπωσδήποτε, τον διασυρμό αυτού του μεγέθους.

Το ερώτημα είναι το εξής: Θα βγάλει ανακοίνωση η ΝΔ ώστε να ρωτήσει για τις σχέσεις του κουμπάρου των Μητσοτάκηδων με τον Μανώλη Πετσίτη; 

Στελέχη του κόμματος βράζουν κυριολεκτικά. Έφτασαν στο σημείο να λένε: "Ξεφτιλιζόμαστε για λογαριασμό του κουμπάρου Ντόρας και της παρέας του"

Μετά από τις σημερινές εξελίξεις η Νέα Δημοκρατία είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είτε θα πρέπει να εκδώσει ανακοίνωση που να περιέχει επιτέλους το όνομα του εφοπλιστή, είτε να "μαζέψει" τις αθλιότητες καθώς πρόκειται για φιάσκο που δεν έχει προηγούμενο. 

Στελέχη επίσης της ΝΔ σχολιάζουν με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο τις τελευταίες ώρες την ικανότητα των ΜΜΕ του Μαρινάκη να στηρίξουν τελικά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κορυφαίο στέλεχος σχολίαζε "Καλά, είναι τόσο... Δεν γνώριζαν ότι ο Πετσίτης είχε φωτογραφηθεί με τον Μαρινάκη; Αυτοί στο τέλος θα βγάλουν τον Αλέξη Τσίπρα ξανά πρωθυπουργό."

Το πιο αστείο της όλης υπόθεσης είναι το εξής: Κάποιοι δημοσιογράφοι της πλάκας που τώρα κάνουν καριέρα ως τρολς αλάλαζαν τα τελευταία 24ωρα για το δήθεν "μεγάλο σκάνδαλο" που δήθεν εκθέτει την κυβέρνηση. 

Εμείς ένα θα πούμε: Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι. 

Μείνετε συντονισμένοι. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές. 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή