από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η πρώτη δημοσκόπηση για το κόμμα των καραμανλικών προκαλεί πανικό στον Μητσοτάκη

Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης

Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης

Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2019

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο ο Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε χαρακτηριστικά τις προάλλες ότι: «Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές χωρίς να προστρέξουμε σε άλλο κόμμα». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Το νέο κόμμα των Καραμανλικών είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και ήδη οι δημοσκόποι καταγράφουν τις τάσεις και τα πρώτα στοιχεία, τα οποία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη νέα κίνηση και αληθινός κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ακροδεξιά παρέα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες - και χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη το νέο κόμμα - μυστική δημοσκόπηση δείχνει πως στην παρούσα χρονική συγκυρία το κόμμα των καραμανλικών θα μπορούσε να λάβει περίπου το 2% των ψήφων. Το κόμμα δηλώνουν πρόθυμοι να ψηφίσουν νεοδημοκράτες που διαφωνούν με την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και με την ταύτισή του με τον Κώστα Σημίτη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα τα οποία υπηρετεί με πίστη. 

Καταλαβαίνει ο κάθε ένας πως μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου φορέα το ποσοστό αναμένεται να εκτιναχθεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Γνωρίζοντας πως η αυτοδυναμία είναι αδύνατη, ανησυχεί τώρα για την πρώτη θέση, την οποία ο περίγυρος προσπαθεί να τον πείσει πως την έχει στο τσεπάκι.

Σύντομα ο Μητσοτάκης θα καταλάβει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή