από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νίκος Παππάς: Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2019

Η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Η πραγματικότητα δείχνει ότι «θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για την υποστήριξη της κυβέρνησης»

Ανοησίες τα περί αποστασίας αφού οι βουλευτές που στήριζαν το έργο της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να την στηρίζουν. «Αποστασία είναι το ανάποδο» εξήγησε ο κ. Παππάς.

«Ο Πρωθυπουργός είναι ο μόνος αρμόδιος για την συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου και έχει δείξει ότι αυτές τις αποφάσεις τις λαμβάνει με βάση τη στήριξη του κυβερνητικού έργου και την διεύρυνση» σημείωσε.

«Ο κ. Καμμένος δεν στάθηκε εμπόδιο σε καμία νομοθετική ρύθμιση κλονίζοντας την συνοχή της κυβέρνησης εκτός από το Μακεδονικό. Η διαφωνία ήταν γνωστή σε όλους. Δεν υπήρξε ούτε αιφνιδιασμός, ούτε άδειασμα αλλά η σταθερή πορεία στην επίλυση ενός προβλήματος που αφορά την εξωτερική μας πολιτική» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Δεν θα υπάρχει καμία απολύτως πολιτική αβεβαιότητα από την Τετάρτη και μετά» είπε τέλος ο κ. Παππάς.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Αν δεν έχουμε 151 βουλευτές, εν ευθέτω χρόνω θα πάμε σε εκλογές αφού ολοκληρωθούν οι βασικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της Α' κατοικίας (…). Δεν επιδέχονται παρερμηνείες. Δεν καταλαβαίνει μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει και άπαντες είναι προ των ευθυνών τους» τόνισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι ηγεσίες που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την εθνική γραμμή που υπηρετεί τώρα η κυβέρνηση, «έχουν κλείσει το στόμα τους και κάθονται υποκριτικά».

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η κυβερνητική θητεία. Έχουμε θετικά σημάδια και στην οικονομία και στην απασχόληση (σ.σ. μείωση της ανεργίας) και θέλουμε αυτή η πορεία να συνεχιστεί», προσέθεσε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αβεβαιότητα. «Από την Τετάρτη και μετά, θα έχουμε καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτή η σύνθεση της Βουλής όχι μόνο θα δώσει καθαρή πλειοψηφία, αλλά έχει τη δυνατότητα να αποτυπώσει και αυξημένες πλειοψηφίες σε κεντρικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. 'Αρα γεννάται ένα ερώτημα της πολεμικής την οποία αντιμετωπίζουμε και της επιλογής κάποιων να υπερψηφίζουν σημαντικά κομμάτια της κυβερνητικής πολιτικής» σχολίασε, διερωτώμενος παράλληλα αν θα ψηφίσει η αντιπολίτευση τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν για την προστασία της Α' κατοικίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ.

Σχετικά με απειλητικά SMS σε βουλευτές, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «υπάρχουν στοιχεία τοξικότητας που καλό θα ήταν να μη διαχέονται στον δημόσιο πολιτικό διάλογο», κάνοντας λόγο για «φτηνή κριτική» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που υπάρχουν διαρκείς μεταμορφώσεις κάποιων για να διασφαλίζουν θέση στα ψηφοδέλτια. «Δεν είναι συναλλαγή όταν υπηρετείς τη θέση σου με καθαρές κουβέντες. Μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου έχει φύγει πάνω από τη Νέα Δημοκρατία η ευρωπαϊκή προβιά, την οποία φόρεσε το 2012 υποδυόμενη ότι θα έσωσε τη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και έχει μείνει γυμνό το πρόγραμμά της που θέλει ασφαλιστικό Πινοσέτ, τον ΕΝΦΙΑ να τον έχουν αναλάβει οι δήμοι, όπου μόνο οι πλούσιοι δήμοι θα έχουν παροχές, καθώς και ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που είναι απέναντι στην προοπτική επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αύξησης του κατώτατου μισθού. Αυτά τα οποία ονομάζει "ιδεοληψίες της Αριστεράς"».

«Ο κόσμος γνωρίζει σε ποια περίοδο υπέστη καταβαράθρωση το εισόδημά του» συνέχισε ο Ν. Παππάς, χαρακτηρίζοντας γελοία την κριτική περί αυξημένων μέτρων από την κυβέρνηση από κάποιους «που πήραν 65 δισ. μέτρα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να σιωπούν πρώην πρωθυπουργοί για το Μακεδονικό τώρα. «Ο κ. Σημίτης, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη τριών σελίδων για να μας πει ότι θα ξαναμπούμε στα μνημόνια και έφαγε μια τεράστια διάψευση από τις Βρυξέλλες, δεν έχει πει μία κουβέντα για το Μακεδονικό» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνήσεις που εκτόξευσαν το χρέος και οδήγησαν τη χώρα στην επιτροπεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή νέα συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «ο κ. Καμμένος έκανε μία επιλογή και έκανε και καθαρό ότι τα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα τα υπερψηφίσει. Το τι θα φέρει ο χρόνος μένει να το δούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και το δίλημμα θα το έχουν άλλοι».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο και σε επίπεδο Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος συμμαχιών Δεξιάς - ακροδεξιάς», επισημαίνοντας πως στη δική μας περίπτωση αυτό μεταφράζεται με μετατόπιση του κορμού της συντηρητικής παράταξης.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικές» τις δηλώσεις Βέμπερ περί συμπόρευσης με τον Σαλβίνι, τονίζοντας: «χρειάζεται απάντηση από ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο στο οποίο χωράνε και άνθρωποι που δεν συμφωνούμε σε σχέση με το τι έγινε στην Ελλάδα, αλλά κυρίως με το τι πρέπει να γίνει αύριο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή