από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Όργιο φημών για αλλαγή στάσης από το Ποτάμι - Χοντρό παρασκήνιο

Εκτακτη επικαιρότητα

Εκτακτη επικαιρότητα

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα πλούσιο παρασκήνιο με ορίζοντα την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται να υφίσταται έντονες (εσωκομματικές, αλλά και άλλες) πιέσεις προκειμένου να αλλάξει την γραμμή του κόμματός του αναφορικά με την επίλυση του Μακεδονικού.

Σύμφωνα με το όργιο φημών που διατρέχει πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, η απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί το Μακεδονικό θα μπορούσε -σύμφωνα με τους «καλοθελητές»- να αποτελέσει αφορμή και πρόσχημα, ώστε να δηλώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι δεν ψηφίζει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισηγήσεις περί αλλαγής γραμμής δέχεται και από στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται αμφίθυμος -χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει κανένα σενάριο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν ο Σταύρος Θεοδωράκης αλλάξει γραμμή και «ακούσει» την επιχειρηματολογία όσων υποστηρίζουν ότι «δεν πρέπει να κόψει τις γέφυρες με τη ΝΔ», η κοινοβουλευτική αριθμητική για τις Πρέσπες είναι μάλλον ασφαλής, καθώς από τους 4 συνολικά θετικούς βουλευτές του Ποταμιού, οι κκ. Δανέλλης και Λυκούδης θα ψηφίσουν «ναι» στην κύρωση της Συμφωνίας.

Κατά συνέπεια, οι κκ. Θεοδωράκης και Μαυρωτάς απλώς θα «ρίξουν» την πλειοψηφία των Πρεσπών στις 152 ψήφους, από 154 που υπολογίζεται σήμερα με τα παρόντα δεδομένα…

neaselida.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή