από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τραγικές ώρες για τον Άδωνι Γεωργιάδη μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019

Ως αμετανόητος υπερασπιστής των πρωταγωνιστών του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ επιμένει να εμφανίζεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας εύλογες απορίες για τη στάση του αυτή, ειδικά μετά τον εντοπισμό ύποπτης offshore στη Βουλγαρία στο όνομα του φίλου του και άλλοτε συνεργάη του Σταμάτη Πουλή.

Ο Σταμάτης Πουλής και η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα, φαίνεται ότι είχαν εταιρεία στη Βουλγαρία, την περίοδο που το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε εκατομμύρια ευρώ δεξιά και αριστερά. H offshore εντοπίστηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς, που ερευνούν την υπόθεση και οι οποίοι ψάχνουν τώρα πιθανές ύποπτες διαδρομές χρήματος από και προς την βουλγάρικη εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορρίες, μάλιστα, φαίνεται να ερευνούν και πιθανές σχέσεις της εταιρείας με εκδότη, του οποίου τα ΜΜΕ έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος του Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ήταν το πρόσωπο που επί ημερών Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας υπέγραφε τις συμβάσεις για το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας σε ΜΜΕ πολλά από τα οποία, όπως έχει αποκαλυφθεί, ήταν ανύπαρκτα. Επίσης,  ήταν η υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ και μαζί με την υπεύθυνη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνα Πολύζου, υπέγραψαν πολλές από τις συμβάσεις πρόσληψης των 22 παρανόμως προσληφθέντων επί υπουργίας  Γεωργιάδη.

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η εταιρεία δημιουργείται το 2015, στη Σόφια, όταν έχουν εφαρμοστεί τα capital controls, δηλαδή ερευνάται αν μέσω της εταιρείας ενδέχεται να γίνονταν κάποιες πληρωμές οι οποίες μέχρι τότε γίνονταν από απλές αναλήψεις τραπεζών.

Το μεγαλύγερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος έσπεσυσε για μια ακόμη φορά να υπερπασπιστεί τον καλό του φίλο Πουλή, παρά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Απαντώντας στο σχετικό tweet του Κώστα Βαξεβάνη μετά τις αποκαλύψεις του documento, ο Αδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να βγάλει και πάλι "λάδι" τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, γράφοντας στο twitter:

«Δεν μου λες ρε Κώστα; Έχεις ακούσει ποτέ ότι η Βουλγαρία είναι Χώρα μέλος της ΕΕ;...μήπως στο είπα ξαφνικά και έπαθες τίποτε διότι σε Χώρα Μέλος και να θες δεν μπορείς να φτιάξεις off shore...»

Το μόνο, δηλαδή, που βρήκε να σχολιάσει ο  εμπλεκόμενος στα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis κ. Γεωργιάδης ήταν ότι η… Βουλγαρία είναι χώρα-μέλος της ΕΕ. Για την ύποπτη εξωγχώρια εταιρεία και τις ακόμη πιο ύποπτες συναλλαγές της δεν είπε κουβέντα.

Ο Α.Γεωργιάδης επιμένει να υπερασπίζεται τον κ. Πουλή, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει μάλιστα "πολιτικά διωκόμενο", αψηφώντας τα αμέτρητα επιβαρυντικά στοιχεία που έχουν σε βάρος του οι εισαγγελείς για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Γιατί, άραγε;

toxwni.gr

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή