από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έρχεται κύμα δημοσκοπήσεων που ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό - Τι αναφέρουν οι εκτιμήσεις

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019

Κύμα δημοσκοπήσεων που θα πιστοποιούν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού υπέρ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Και αυτό θα συμβεί παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες των δημοσκόπων της διαπλοκής που θέλουν να καλλιεργήσουν κλίμα ότι δήθεν η ΝΔ και ο θλιβερός αρχιδιαπλεκόμενος Μητσοτάκης θα κατακτήσουν την αυτοδυναμία στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Έμπειροι αναλυτές υποστηρίζουν πως η μάχη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας και περιμένουν να δουν πως θα αποτυπωθούν στο εκλογικό σώμα και σε επίπεδο μετρήσεων τα μέτρα της κυβέρνησης και οι πρωτοβουλίες μετά την έξοδο από τα μνημόνια οπως η μείωση του κατώτατου μισθού και:

- η επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 25 ετών (50% το 2019 και 100% το 2020),

- η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες,

- η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου,

- η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»,

- η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους,

- η επιδότηση στέγης για 300.000 οικογένειες, όπως και

- οι νέες ρυθμίσεις τόσο για την προστασία του λαϊκού νοικοκυριού, όσο και για τις οφειλές των μικρομεσαίων.

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, με δεδομένο πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, υπάρχουν πολλά περιθώρια για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης, σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει πιάσει "ταβάνι", να ανακάμψει δημοσκοπικά μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως υποστηρίζουν σε αυτό θα συμβάλει και η συντριβή του Κινήματος Αλλαγής στις συμπληγάδες του νέου δικομματισμού, αλλά και όσα αναμένεται να έρθουν στη δημοσιότητα στο πεδίο των μεγάλων σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή