από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Και νέες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ με βαριές καταγγελίες - Δεν αντέχουν τον ακροδεξιό κατήφορο της Φώφης

Κίνημα Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 15:43

Την αποχώρησή της από το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε η πολιτική ομάδα των PES Activists (ομάδα νέων του ΚΙΝΑΛ με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα), καταγγέλλοντας σε επιστολή της προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη τακτικισμό που «αποδείχτηκε ως βασική πολιτική του Κινήματος Αλλαγής».

«Η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δικές μας ιδεολογικά συνεπείς προτάσεις, το δικό μας μεγάλο όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πλέον ξέρουμε ότι δεν μπορεί να βρει έκφραση μέσα από το Κίνημα Αλλαγής», σημειώνουν οι PES Activists.

Επίσης, ασκούν κριτική στον τρόπο λήψης αποφάσεων καθώς και στις επιλογές του κόμματος σε κορυφαία ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τέλος, κάνουν λόγο για άρνηση διαλόγου του ΚΙΝΑΛ με τις προοδευτικές δυνάμεις του χώρου σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε, να διεκδικήσουμε μέσω της συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα του σοσιαλισμού, τη στρατηγική ήττα του συντηρητισμού, βασικό στοιχείο της ατζέντας του ΕΣΚ εν όψει των ευρωεκλογών όταν το κόμμα μας επιλέγει να αντιμετωπίσει την αριστερά με ρεβανσισμό».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή