από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Χυδαία στοχοποίηση βουλευτών από τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

Κάνει λόγο για... "έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα" - Επιμένει στο αφήγημα για "κυβέρνηση κουρελού"
Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2019 12:40

Επιμένει η Ν.Δ. στον ισχυρισμό ότι “η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας” παρά τις επιστολές των έξι ανεξάρτητων βουλευτών στο προεδρείο της Βουλής, στις οποίες δηλώνουν ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία! Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στη στοχοποίηση των βουλευτών καθώς ισχυρίστηκε πως “τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη Βουλή”.

“Η χυδαία επίθεση της Ν.Δ. στους έξι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι αποκαλυπτική τόσο της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης όσο και της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα και θέσεις” απάντησε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Συν τοις άλλοις η αξιωματική αντιπολίτευση -στο ίδιο ύφος- ανέφερε πως “αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση”.

Η Πειραιώς σημειώνει παράλληλα πως “η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο”, ενώ καταλήγει πως “άπαντες θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Πριν από τις χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης είχε σπεύσει να επισημάνει πως «το ζήτημα είναι αν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γιατί εδώ υπάρχει ένα πολύ ουσιαστικό δημοκρατικό θεσμικό ζήτημα και δεν θα μείνουμε στους αριθμούς, αλλά πολιτικά και ηθικά δεν υπάρχει δεδηλωμένη γι' αυτήν την κυβέρνηση»...

Κ.Σ./avgi.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή