από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αλέξης Τσίπρας προς Καμμένο: Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας επέτρεψα να γίνετε ένας νέος Σαμαράς

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019

«Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση μπροστά σε ένα μεγάλο εθνικό θέμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Π.Καμμένο

Για σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης κατήγγειλε ευθέως ο Αλέξης Τσίπρας τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή. «Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση μπροστά σε ένα μεγάλο εθνικό θέμα. Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας επέτρεψα να γίνετε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του Π. Καμμένου ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «ψυχρό εκτελεστή» και του είχε πει υπαινικτικά ότι «εγώ δεν χτίζω γέφυρες με τη διαπλοκή».

«Είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την προσπάθεια που κάνετε να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας. Χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικό κομμάτι της ομιλίας είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες με την διαπλοκή» επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και αφιέρωσε το ποίημα του Καβάφη «Η Πόλις»: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις δεν θα βρεις άλλες θάλασσες η πόλις θα σε ακολουθεί».

Και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συνέχισε: «θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση μπροστά σε ένα μεγάλο εθνικό θέμα. Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας επέτρεψα να γίνετε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς»

Η απάντηση του Π. Καμμένου ήταν ένα ανέκδοτο με τον αγωνιστή της επανάστασης Ματρώζο στον οποίο όταν θέλησε να δει τον υπουργό Ναυτικών του απαγορεύθηκε η είσοδος επειδή ήταν ρακένδυτος. «Δεν μπαίνουν ζητιάνοι» του είπε ο θυρωρός’ «Αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσαν το στέμμα» απάντησε ο Ματρώζος, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος στην πρωτολογία του υπαινίχθηκε ακόμη και παραίτησή του από βουλευτής λέγοντας: «Δεν έχω χτίσει γέφυρες με τη διαπλοκή. Αν φύγω από εδώ, θα πάω σπίτι μου. Ίσως προτιμήσω να πάω και σήμερα σπίτι μου».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή