από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Με παραπομπή στη Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει o Σημίτης

Ο Κώστας Σημίτης

Ο Κώστας Σημίτης

Η κατάθεση Τσουκάτου για τα 18 δισ. από χορηγίες επιχειρηματιών ανοίγει ξεχωριστή δικογραφία
Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019

Με παραπομπή στη Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Kontranews.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κατάθεση Τσουκάτου για ροή παράνομων χρηματοδοτήσεων ύψους 19 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο σε έναν χρόνο στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη καίει στην κυριολεξία τον Κ. Σημίτη και πολλά άλλα μεγαλόσχημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

H κατάθεση Τσουκάτου θα αποτελέσει το υλικό για σχηματισμό νέας δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθούν κακουργηματικά αδικήματα που συντελέστηκαν με τις παράνομες χορηγίες.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τα πραγματικά ποσά που εισέρρευσαν στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ την επίμαχη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη αλλά και την περίοδο Παπανδρέου.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν επιφορτισμένα με τα οικονομικά του κόμματος θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλύψουν τους επιχειρηματίες οι οποίοι τροφοδοτούσαν τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει επίσης αν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες εμπλέκονται σε χαριστικές συμβάσεις και εργολαβίες με το Δημόσιο ή έχουν πάρει χαριστικά δάνεια από τράπεζες την επίμαχη περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι και οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην παράνομη χρηματοδότηση των ταμείων του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια ο πακτωλός μαύρου χρήματος που έρεε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη συνδέεται με γιγαντιαία σκάνδαλα τα οποία συντελέστηκαν αλλά και τη συναλλαγή ανάμεσα στη διαπλοκή και το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Kontranews», οι βασικοί χρηματοδότες του ΠΑΣΟΚ ήταν οι αεριτζήδες που έστησαν τη φούσκα του Χρηματιστηρίου ληστεύοντας τη μισή Ελλάδα χωρίς να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, οι εργολάβοι που έπαιρναν τα έργα με απευθείας αναθέσεις εκτινάσσοντας το κόστος κατασκευής στο τριπλάσιο και το τετραπλάσιο της πραγματικής αξίας, οι βαρόνοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και μια σειρά επιχειρηματιών που λήστεψαν τις τράπεζες αρπάζοντας δισεκατομμύρια χωρίς καμία εγγύηση.

Η ομερτά με το μαύρο ταμείο του ΠΑΣΟΚ έσπασε με την κατάθεση του «στρατηγού» του Κώστα Σημίτη που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο κόμμα όσο και στο Μαξίμου.

Εντύπωση προκαλεί τόσο η σιωπή του Κ. Σημίτη που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του μετά την κατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου αλλά και η έλλειψη αντανακλαστικών της σημερινής ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ που θα έπρεπε να ζητήσει άμεση διενέργεια ελέγχου στα οικονομικά του κόμματος.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε επωνυμία και έγινε ΚΙΝΑΛ, καθώς και ΑΦΜ, δεν απαλλάσσει κορυφαία στελέχη του από τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή