από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τι ψήφιζε ο Πέτρος Κόκκαλης πριν το ΣΥΡΙΖΑ - «Ρουκέτες» για Μαρινάκη και offshore που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού

Ο Πέτρος Κόκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης

Σάββατο, 30 Μάρτιος 2019

«To πιο δεξιό πράγμα που έχω ψηφίσει είναι ΠΑΣΟΚ».

Αυτή είναι μία από τις αποκαλύψεις που κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης στην συνέντευξη που παραχωρί στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Πέτρος Κόκκαλης μιλάει για όλα, για την απόφασή του να αναμειχθεί με την πολιτική, για το ΣΥΡΙΖΑ, για την «καθαίρεσή του» από τον Δήμο Πειραιά, για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον Ολυμπιακό, για τον πατέρα του και απαντά στις κατηγορίες εναντίον του.

Διαβάστε ενδεικτικά δυο απάντήσεις που έδωσε:

Σας κατηγορούν ότι συστρατευτήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που ισχυρίζονται ότι στοχοποιεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη, άρα και τον Ολυμπιακό.

Όσοι το λένε δεν καταλαβαίνουν τι είναι ο Ολυμπιακός. Ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε από αστούς το 1925, με τεράστια επίδραση στους εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες που ζούσαν εκείνη την εποχή μέσα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ' ό,τι οι σημερινοί πρόσφυγες.

Και ποιος ήταν ο στόχος αυτού του σωματείου; «Η κατά πάντα φίλαθλο τρόπο εξύψωση της νεολαίας». Μια διαδικασία εκσυγχρονιστικής θα λέγαμε σήμερα ενσωμάτωσης μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι. Δηλαδή η εξύψωση των ανθρώπων, όχι η εξόντωσή τους. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός.

Τα αθλήματα διδάσκουν συνεργασία, άμιλλα, όχι γιούργια και τους φάγαμε. Η προσέγγιση «όλοι είναι εχθροί μου» δεν πάει την ομάδα μπροστά. Αυτή είναι η αντίθεσή μου με την εταιρεία που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Και φυσικά άλλο ο Ολυμπιακός, άλλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός κι άλλο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρόεδρος είναι ο κ. Μώραλης, ο κ. Μαρινάκης είναι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της οffshore που έχει την πλειοψηφία των μετοχών.

Η κάθοδός σας στις ευρωεκλογές θα διχάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού;

Κάθε οπαδός διατηρεί την κρίση, την πολιτική του βούληση, δεν έχει λόγο να ασχολείται με το τι πιστεύει ο Κόκκαλης ή ο Μαρινάκης. Κι έπειτα «οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά ο Ολυμπιακός μένει». Δεν χάσαμε κάποιο πρωτάθλημα εξαιτίας κάποιας κυβέρνησης αλλά γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή