από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κώστας Ζαχαριάδης: «Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης

Σάββατο, 06 Απρίλιος 2019

«Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, όχι με συνθήματα αλλά αξιοποιώντας της προοδευτική πολιτική δυναμική που έρχεται από την κοινωνική βάση. Στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θέλουμε να συγκροτήσουμε δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι, πρέπει να μοιραζόμαστε κοινούς τόπους και στόχους. Η επιλογή συνάντησης της Αριστεράς με δυνάμεις της Οικολογίας και της Κεντροαριστεράς είναι στρατηγική επιλογή κι όχι κίνηση τακτικής. Έχει βάθος περιεχομένου και βαθύ χρονικό ορίζοντα» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή", ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Σημειώνοντας πως χρειάζονται καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις για όλα τα ζητήματα, τονίζει πως «μια τέτοια συμμαχία θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, θα ενδυναμώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα αναπτύξει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθούμε. Πεδίο δράσης λαμπρό λοιπόν για όσες και όσους οραματίζονται μια Ελλάδα που θα μπορεί να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και δημοκρατίας για την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη ανατολική Μεσόγειο».

«Μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν επιστροφή στα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, στις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, σε όσους πρεσβεύουν έναν αδιέξοδο πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας», υπογραμμίζει ο κ. Ζαχαριάδης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή