από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αποκάλυψη «βόμβα»: Μέσω Βενεζουέλας ξέπλυναν τις μίζες των Ολυμπιακών Αγώνων - Η σχέση παράγοντα με κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Πλυντήριο

Πλυντήριο

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019

Μέσω Βενεζουέλας ξεπλύθηκαν οι μίζες από το έργο μαμούθ της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων που στοίχισε τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Kontranews.

Πρόκειται για ένα διαρκές σκάνδαλο, αφού το έργο δεν το παραλάμβανε κανένας αρμόδιος υπουργός γιατί δεν κατάφερε να λειτουργήσει ούτε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ούτε και μετέπειτα.

Η κοινοπραξία είχε αναλάβει την κατασκευή του περιβόητου C4i, αφού άλλαξε μετοχική σύνθεση και το πλειοψηφικό πακέτο πέρασε στη SIEMENS, διέθεσε τεράστια ποσά για λαδώματα προκειμένου να απεμπλακεί από ποινικές και αστικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Kontra news, η Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος ερευνώντας ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων με κεφάλαια που προέρχονταν από την Βενεζουέλα, έχει εντοπίσει το πλυντήριο που έστησαν οι μιζαδόροι με το C4i.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Kontra news ότι μέσω Βενεζουέλας γνωστό δικηγορικό γραφείο, που συνδέεται με την αμαρτωλή σύμβαση για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, ξέπλυνε μεγάλα ποσά στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Μάλιστα όταν άρχισαν να διαρρέουν πληροφορίες για την έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα, οι διαχειριστές των ακινήτων επιχείρησαν να τα πουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι το πλυντήριο με την αγορά ακινήτων μέσω Βενεζουέλας δραστηριοποιείται από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τα πρόσωπα που εμπλέκονται τυχαίνει να είναι μεγαλόσχημοι παράγοντες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις προμήθειες την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον αρχιερέα της διαπλοκής, Κώστα Σημίτη.

Εκτός από το δικηγορικό γραφείο και δύο πρόσωπα που είχαν άμεση εμπλοκή στην αμαρτωλή σύμβαση με το C4i, το πλυντήριο που μπήκε στη λειτουργία με εισαγωγή κεφαλαίων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Βενεζουέλα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να έχει ένας επιχειρηματίας που είχε δραστηριοποιηθεί για χρόνια στο Καράκας.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες υποψιάζονταν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας ξεπλένει κεφάλαια αξιωματούχων του καθεστώτος της Βενεζουέλας, αλλά στην πορεία της έρευνας ανακάλυψαν ότι ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων προέρχεται από μίζες που διακινήθηκαν μέσω παράκτιων εταιρειών και επέστρεψαν στην Ελλάδα ως δήθεν κεφάλαια που προέρχονταν από την Βενεζουέλα.

Για μία ακόμα φορά το παλιό πολιτικό σύστημα έκανε το τελευταίο διάστημα σημαία τη δήθεν διαπλοκή κυβερνητικών στελεχών, με την Βενεζουέλα να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου περιλαμβάνεται κι ένας γνωστός παράγοντας που συνδέεται στενά με κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή