από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαιες εξελίξεις στη ΝΔ: Θέμα χρόνου η απομάκρυνση Καιρίδη από το ευρωψηφοδέλτιο - Όλο το παρασκήνιο

Μητσοτάκης και Καιρίδης

Μητσοτάκης και Καιρίδης

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 17:22

Τεράστιες είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το σάλο που ξέσπασε για τις τοποθετήσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και τη δήλωση ότι «συμπεριφερόμαστε με ακραίο και σκληρό τρόπο στους Μακεντόνσκι. Τους έχουμε ρίξει στα τέσσερα και τους ζητάμε να αλλάξουν όνομα, σύνταγμα και να κάνουν όλοι δήλωση κοινωνικών φρονημάτων ότι δεν έχουν βλέψεις.» και όχι μόνο. 

Τα τηλέφωνα στα γραφεία της ΝΔ έχουν κυριολεκτικά σπάσει από οργισμένους Ποντίους, αλλά και από άλλους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι αισθανονται προσβεβλημένοι από τις τοποθετήσεις του εκλεκτού του Κυριακου Μητσοτάκη. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως ήδη τα Ποντιακά Σωματεία έχουν ζητήσει όχι μόνο την απομάκρυνση του Δημήτρη Καιρίδη από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά και τη διαγραφή του.

Την ίδια στιγμή υπέρ της απομάκρυνσης του Δημήτρη Καιρίδη τάσσονται τα ΜΜΕ επιρροής και ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, χορηγού της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να καθίσταται σαφές πως τόσο ο υποψήφιος της ΝΔ, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσκολη θέση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο, προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης του Δημήτρη Καιρίδη καθώς, όπως γράφουν και τα ΜΜΕ επιρροής Μαρινάκη, "θολώνουν την εθνική στάση της ΝΔ". 

Η απομάκρυνση του Δημήτρη Καιρίδη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι θέμα χρόνου με τους γνωρίζοντες να ισχυρίζονται πως σε αντίθετη περίπτωση "η ΝΔ θα πληρώσει το εκλογικό τίμημα". 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή