από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Λένε πολλά: Πως και γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάντησε να παίζει το παιχνίδι του Μαρινάκη και του Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019

Αν κάποιος βρεθεί τυχαία στην Ελλάδα χωρίς να έχει γνώση της πολιτικής κατάστασης της χώρας και αγοράσει τις εφημερίδες του Μαρινάκη ή δει τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου θα νομίσει πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τόση προβολή, διεκδικεί την πρωθυπουργία.

Κι όμως, αφού ο ελληνικός λαός την έστειλε στο σπίτι της, έγινε επικεφαλής ενός σχεδόν ανύπαρκτου, δημοσκοπικά, κομματιδίου. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι ηγείται ενός "ανύπαρκτου" πολιτικού φορέα έχει βρει μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ του Μαρινάκη και στον ΣΚΑΪ. Οι αναγνώστες και οι τηλεθεατές βέβαια καταλαβαίνουν. Τι καταλαβαίνουν; Πως την έχει βάλει μπροστά η ακροδεξιά παρέα του Μαρινάκη στα ΜΜΕ προκειμένουν να αναπαράγει τις αθλιότητες που μεταδίδουν για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και την κυβέρνηση, αλλά και την ακατάσχετη μπουρδολογία γύρω απο το δήθεν σκάνδαλο Πετσίτη. Αν την ακούσει κάποιος θα καταλάβει πως δεν έχει να πει κάτι ή δεν έχει να προσκομίσει κάποιο στοιχείο. Διαδίδει φήμες, αναπαράγει ρεπορτάζ της ψεκασμένης παρέας του Μαρινάκη στα ΜΜΕ και θέτει ερωτήματα. 

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι απλά αφελής και έτσι το σύστημα του Μαρινάκη την εκμεταλλεύεται χωρίς εκείνη να αντιλαμβάνεται τον κατήφορο που έχει πάρει. Λένε ότι η επιτελείς των ΜΜΕ του Μαρινάκη, εκμεταλλεύονται, χωρίς να δείχνουν κατανόηση και οίκτο στη Ζωή, τα απωθημένα που της δημιούργησε το άδοξο τέλος της πολιτικής της καριέρας το 2015. Από τότε μέχρι σήμερα την καλούν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και της δίνουν βήμα μέσω των εφημερίδων τους εκείνοι που την είχαν διασύρει όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής και την "κουρδίζουν" για να βρίζει στη συνέχεια τον Τσίπρα, τον Παππά και την κυβέρνηση. 

Άλλοι πάλι, μυημένοι, κάνουν λόγο για... συναντήσεις στον Πειραιά ήδη από το 2015, για στενή σχέση του Νίκου Κωνσταντόπουλου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (λέγονται πολλά για αυτό) και για συνειδητή απόφαση της ίδιας της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υποβαθμιστεί από "αρχηγός κόμματος" σε "μπροστινή του Μαρινάκη". Έτσι κι αλλιώς στη Βουλή αποκλείεται να την ξαναδούμε.

Σε πολιτικό επίπεδο η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να παίξει το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη: Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Προς το παρόν δείτε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοια προβολή.

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή