από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η απάντηση της Ρένας Δούρου στον Πατούλη για τις δημοσκοπήσεις

Ο Γιώργος Πατούλης και η Ρένα Δούρου

Ο Γιώργος Πατούλης και η Ρένα Δούρου

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019

«Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη», τονίζει ο εκπρόσωπος της Δύναμης Ζωής της Ρένας Δούρου Ιωάννης Μοίρας, απαντώντας στις δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα ο... εκπρόσωπος της απερχόμενης Περιφερειάρχη Αττικής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι και ο Γιώργος Πατούλης μεταφράζει τις δημοσκοπήσεις σε πρόγνωση εκλογικών αποτελεσμάτων. Και οι δυο τους ωστόσο, παριστάνουν πως τάχα αγνοούν ότι:

- Οι δημοσκοπήσεις δεν καταγράφουν τάσεις του εκλογικού σώματος στις μικρές ηλικίες (καταρχήν 17-25 και σε μεγάλο ποσοστό 25-35) και στα ασθενή οικονομικά στρώματα, καθώς όλοι αυτοί συνήθως δεν είναι συνδρομητές σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων.

- Έξι με εφτά ερωτώμενοι στους δέκα, στο δείγμα που τελικά απομένει μετά την εξαίρεση των προαναφερόμενων ομάδων, αρνούνται να συνεργαστούν με τους δημοσκόπους και κλείνουν το τηλέφωνο. Άρα ούτε και εκεί καταγράφονται οι τάσεις. - Από όσους τελικά απαντούν, ένας επιπλέον αριθμός δίνουν σκοπίμως αντιφατικές και αποπροσανατολιστικές απαντήσεις.

- Στο τέλος, υπάρχει και ένας αριθμός, αρκετά σεβαστός μάλιστα, που δηλώνουν αναποφάσιστοι. Σε ποιες δημοσκοπήσεις επενδύει τελικά ο κ. Πατούλης, σε τι δείγμα και με ποια ακρίβεια; Δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται μάλιστα από κρατικοδίαιτες -σε μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους

- εταιρείες υπό το παλιό καθεστώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό εφημερίδων και ΜΜΕ των γνωστών ολιγαρχών;»

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ρένας Δούρου επανέλαβε ό,τι ακριβώς είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη: «Έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη, αυτό θα γίνει και τώρα». Τέλος, απαντώντας στα «καρφιά» Πατούλη ότι η Δούρου ρίχνει τον πήχη της αναμέτρησης χαμηλά, μετά τη στήριξη του Πρωθυπουργού, κατέληξε ότι «διατηρούμε τον πήχη τόσο ψηλά όσο τον έχουμε ανεβάσει μέχρι σήμερα». Σύστησε μάλιστα στον απερχόμενο δήμαρχο Αμαρουσίου «να ανησυχεί καλύτερα για τον πήχη των δικών του φιλοδοξιών: από υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σε υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής μέσα σε ένα έτος και με τα ταξίδια αυτοπροβολής και selfies που συνεχώς κάνει τελευταία, ίσως και σε υποψήφιο κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ή και σε υποψήφιο ένοικο του Λευκού Οίκου και Πλανητάρχη».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή