από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Απόφαση - κόλαφος του δικαστηρίου για τη σύζυγο του Στουρνάρα

Ο Γιάννης Στουρνάρας με τη σύζυγό του

Ο Γιάννης Στουρνάρας με τη σύζυγό του

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019

Κατέρρευσε πανηγυρικά στο Εφετείο η προσπάθεια της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου να φιμώσει τις δημοσιογραφικές φωνές που ελέγχουν τις σχέσεις της με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφαση το Εφετείο Αθηνών έκρινε σήμερα αθώους τον εκδότη και τα διευθυντικά στελέχη της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» ως προς το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Το Εφετείο Αθηνών έκρινε σήμερα αθώους τον εκδότη και τα διευθυντικά στελέχη της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» ως προς το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας σχετικά με την Λίνα Νικολοπούλου έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Στουρνάρα είχε μηνύσει την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» για κείμενο του 2016 που είχε τον τίτλο «Τείχος προστασίας για τη σύζυγο του σκληρού Στουρνάρα με τα 1.602.652 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ» . Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε εκτενώς από την πλευρά της υπεράσπισης το πόρισμα – καταπέλτης του Σώματος επιθεωρητών δημόσιας υγείας που εντόπισε σειρά παρατυπιών στη σύμβαση που υπέγραψε η κυρία Νικολοπούλου με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως υπενθυμίζει το dimokratianews.gr η εταιρεία της είχε αναλάβει σε σύμπραξη με άλλον ιδιώτη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του καρκίνου παρότι δεν επρόκειτο για μεταδιδόμενο νόσημα! Επιπλέον όπως προέκυψε «εξαφανίστηκαν» μυστηριωδώς κρίσιμα έγγραφα της σύμβασης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές.

Η κυρία Στουρνάρα εξακολουθεί να ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές (παρότι ο σύζυγός της κατ' επανάληψη έχει υποστηρίξει ότι δεν βρήκαν τίποτα οι έρευνες - ψευδώς όπως αποδεικνύεται) και για τον λόγο αυτό δεν της έχουν επιστραφεί έγγραφα και υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί από τα γραφεία της.

Η ακροαματική διαδικασία είχε και κάποια… ευτράπελα, όπως γράφει το dimokratianews.gr,  με τον συνήγορο της Λίνας Νικολοπούλου, Σπύρο Μουζακίτη να προκαλεί κατάπληξη στο κοινό με το υπέρμετρο πάθος του και τις φιλοφρονήσεις που δεν… τσιγκουνεύτηκε για τον διοικητή της ΤτΕ, ενώ εριστική ήταν και η ίδια η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία αποκάλεσε «δημοσιογράφο-κακοποιό» τον Κώστα Βαξεβάνη στην κατάθεσή της.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή