από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης - Κατηγορούμενος για κακούργημα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2019

Κατηγορούμενος και για κακούργημα θα καθίσει οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη δυσώδη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Παρά την προσπάθειά του να πέσει… στα μαλακά και να γλυτώσει την παραπομπή του σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι, ο κ. Μαρινάκης θα χρειαστεί να λογοδοτήσει όχι μόνο για σύσταση συμμορίας, αδίκημα το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αρ. 804/17.4.2019 απόφασή του «απέκρουσε» την επιχείρηση να πέσει στα… μαλακά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάτι που αποτελούσε το «κορυφαίο στοίχημα» για τη μεγάλη εκκρεμότητά του με τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αναίρεση του αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι άλλα 27 άτομα. Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι δικαστές αρνήθηκαν να κάνουν δεκτό το αίτημα του κ. Ζαχαρή να δικαστούν οι κατηγορούμενοι μόνο για πλημμέλημα κι όχι και για κακούργημα.

Υπενθυμίζεται πως η αναίρεση είχε ζητηθεί την τελευταία ημέρα της προβλεπόμενης προθεσμίας προκειμένου να «καταπέσει» η κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων. Δύο ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας είχε υποβληθεί το τέταρτο αίτημα αναίρεσης του κ. Μαρινάκη. 

zougla.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή